Nieuwe tribune voor CC Den Hoogen Pad

24
jan
2017

Infrastructuur cultureel centrum grondig vernieuwd in 2016 en 2017

Wie afgelopen zaterdag de voorstelling van Michael Van Peel in CC Den Hoogen Pad bijwoonde, kon als eerste de nieuwe tribune uittesten. De nieuwe tribune vervangt de twintig jaar oude tribune waarvan het mechanisme en meubilair, na intensief gebruik, versleten waren.

Na twee decennia werd afscheid genomen van de groene stoeltjes en plaats gemaakt voor een nieuwe telescopische tribune, die is uitgerust met een lasergestuurd verplaatsingssysteem en volautomatische stoelenrijen. Dit maakt het zeer eenvoudig om de tribune te verplaatsen, in- en uit te schuiven en de opstelling te wijzigen naargelang het soort activiteit. De tribune is dus multifunctioneel inzetbaar. De nieuwe tribune biedt plaats aan max. 204 personen. De maximale zitcapaciteit van de polyvalante zaal komt hierdoor op 454 personen, dit zijn de zitplaatsen op de tribune aangevuld met 250 losse stoelen ervoor.

De nieuwe tribune kost € 192.947,24 incl. btw en werd geleverd door de firma COS nv uit Oudenaarde. Niet alleen de medewerkers van de Cultuurdienst, Financiële Dienst en Dienst Infrastructuur, maar ook de leden van het programmatiecomité en het beheersorgaan van het gemeenschapscentrum werden betrokken bij de aankoop van de nieuwe tribune.

Naast de nieuwe tribune en de in september vernieuwde geluidsinstallatie, investeert het gemeentebestuur in 2017 ook nog in een nieuwe video- en dataprojector met randapparatuur voor in de polyvalente zaal en cafetaria. Op die manier is Den Hoogen Pad opnieuw up-to-date en klaar voor vele jaren gebruik door tal van verenigingen en organisaties