Ontmoetingszaal Kleit komt op site De Berken

22
jan
2021

Update project V van de XII werken van Maldegem

We willen in elke leefkern investeren in betere ontmoetingsplaatsen voor onze inwoners. Zo werd in Kleit onlangs een terrein aangekocht palend aan De Berken om een onthaastingsplek te voorzien en wensten we de huidige Sint-Vincentiuskring (beter gekend als De Kring) te vervangen door een nieuw gebouw.

Sinds januari 2020 waren gesprekken lopende met de kerkfabriek van Kleit, de eigenaar van De Kring. De erfpachtakte was klaar om goedgekeurd te worden op de afgelopen gemeenteraad van december. We ontvingen echter kort voor die gemeenteraad een brief van het bisdom waarin duidelijk werd dat de gemaakte afspraken niet konden nagekomen worden.

Omdat we vinden dat de inwoners van Kleit en het Kleitse verenigingsleven snel nood hebben aan een nieuw onderkomen, willen we snel schakelen. We hebben daarom beslist om de nieuwe ontmoetingszaal te voorzien op de site De Berken of bij uitbreiding, de nieuwe onthaastingsplek.

Er is ruim potentieel qua bereikbaarheid, parkeermogelijkheden, polyvalent gebruik voor verenigingen, jeugd en activiteiten allerhande en de locatie sluit perfect aan bij de huidige activiteiten. De komende weken wordt een architect aangesteld om een eerste ontwerp te maken. Natuurlijk wordt dit ontwerp ter inspraak voorgelegd aan de Kleitenaars.