Openluchtcinema The Sleeping Giant

5
sep
2017

Tijdens het eerste kermisweekend organiseert de Maldegemse Bibliotheek in samenwerking met de Raad voor Ontwikkelingssamenwerking een gezellige filmavond.

Zaterdag 16 september kan je vanaf 18.00 uur in de Schouwburgplaats terecht voor een drankje en een reuzententoonstelling. Vanaf 18.45 uur warmt Jim Cain het publiek op en om 20.00 uur start de allereerste openluchtcinema van de bib met de film ‘The Sleeping Giant’. Toegang is gratis. Bij slecht weer wordt de film in de cinemazaal van de Bibliotheek vertoond.

Sleeping Giant, een Canadese film uit 2015 geschreven en geregisseerd door Andrew Cividino, is gebaseerd op zijn gelijknamige kortfilm uit 2013. De tiener Adam begint een saaie zomer met zijn ouders in een vakantiehuis aan het meer. Tot hij Riley en Nate ontmoet, twee kwajongens die al iets meer afweten van het leven. Samen gaan ze sporten, gamen, maar ook stelen, wiet roken en van op de rotsen in zee duiken. In enkele weken ontdekt Adam wat vriendschap, verraad en mannelijkheid betekenen. De film duurt 89 minuten.

Contact