151005_jeugd.jpg

Preventie op school

De jeugddienst en jeugdhuis De Redekiel bieden doorheen het schooljaar uiteenlopende preventie-activiteiten aan voor verschillende leeftijdescategorieën

Lager onderwijs

Voor de leerlingen van het 6e leerjaar organiseren we jaarlijks de TOPfuif in jeugdhuis De Redekiel. Zo kunnen ze op een rook- en alcoholvrije manier kennismaken met fuiven.

Secundair onderwijs

In het secundair onderwijs doen we inspanningen om jongeren bewust te maken van de gevaren van drugs, alcohol en tabak.

  • 1e graad: voor de leerlingen van het 2e secundair organiseren we de voorstelling "Sex Thing". om hen te waarschuwen voor de gevaren bij het versturen van seksueel getinte foto's. 
  • 2e graad: voor deze leerlingen van het 4e secundair organiseren de Jeugddienst en De Redekiel de educatieve theatervoorstelling "Trip", die jongeren meeneemt op de dunne lijn tussen vrijheid en verantwoordelijkheid. De toeschouwers gaan mee in het hoofd van een druggebruiker. 
  • 3e graad: voor de leerlingen van het 6e secundair organiseren we "Getuigen Onderweg". Jaarlijks komen getuigen van verkeersslachtoffers hun verhaal doen aan de jongeren die net de leeftijd bereiken om hun rijbewijs te halen. Hiervoor werken we samen met Rondpunt vzw. 

Contact