Promotie activiteit

Voor de promotie van jouw activiteit kan je een beroep doen op diverse gemeentelijke promotiekanalen:

UiTkalender

De Maldegemse UiTkalender maakt gebruik van de UiTdatabank van CultuurNet Vlaanderen om culturele en vrijetijdsactiviteiten te promoten. 

Als je zelf een activiteit invoert in deze UiTdatabank en die activiteit gaat door in Maldegem, dan wordt die automatisch opgenomen in de kalender op www.uitinmaldegem.be, de UiTkalender in het Vrij Maldegem (Gelieve deze 14 dagen voor datum activiteit in te voeren. Commerciële en ledenactiviteiten worden niet gepubliceerd) en de Maldegem app.

Talloze andere communicatiekanalen (www.uitinvlaanderen.be, kranten, TV, radio, zonemagazines) gebruiken deze databank ook voor het aankondigen van activiteiten. Je hoeft jouw aanbod dus maar één keer door te geven en het wordt via verschillende kanalen bekendgemaakt. Surf naar www.uitdatabank.be en maak jouw account aan.

Vrij Maldegem

Je kan je activiteit ook bekendmaken via het wekelijks blad Vrij Maldegem. Voor niet-gemeentelijke artikels, advertenties en andere items dien je rechtstreeks contact op te nemen met drukkerij Van Hoestenberghe via tel. 050 72 99 90, druk.vanhoestenberghe@skynet.bewww.vanhoestenberghe.be

Distributiepunten

Bezorg een pakket flyers of een affiche van jouw activiteit aan het UiTloket en zij zorgen voor de verspreiding ervan via enkele gemeentelijke distributiepunten.

Promotieborden invalswegen

Aan de Maldegemse invalswegen staan er promotieborden waarop je je activiteit kan aankondigen. Deze borden zijn 244 cm breed en 40 cm hoog. Je staat zelf in voor de opmaak van het bord, de plaatsing gebeurt door de dienst Infrastructuur. Vraag dit aan via je evenementenaanvraag (zie gerelateerde pagina's onderaan).

Promotie via de pers

Wil je je activiteit of evenement promoten via een persbericht, dan dien je als organisator zelf je bericht aan de pers te bezorgen. De gemeente beschikt over een regionale perslijst met contactgegevens. je vindt de lijst onderaan deze pagina bij "Documenten".

Wl jij als regionale pers toegevoegd worden aan de lijst, contacteer dan de Dienst Communicatie.

Gebruik logo 'met steun van' 

Het rood-gele Maldegemlogo wordt enkel door gemeentelijke diensten gebruikt. Via dit logo maken we aan onze inwoners duidelijk dat het een initiatief, evenement, activiteit of dienstverlening van het gemeentebestuur is. 

Organisatoren van evenementen of activiteiten in Maldegem die logistieke ondersteuning krijgen van de gemeentelijke diensten kunnen op hun communicatie (affiches, flyers, folders,...) het 'met steun van'-logo gebruiken.

Via de externe link onderaan deze pagina kan je ofwel de witte of de zwarte versie downloaden. 

Contact