Promotie activiteit

Voor de promotie van jouw activiteit kan je een beroep doen op diverse gemeentelijke promotiekanalen:

UiTkalender

De Maldegemse UiTkalender maakt gebruik van de UiTdatabank van CultuurNet Vlaanderen om culturele en vrijetijdsactiviteiten te promoten. 

Als je zelf een activiteit invoert in deze UiTdatabank en die activiteit gaat door in Maldegem, dan wordt die automatisch opgenomen in de kalender op www.uitinmaldegem.be, de UiTkalender in het Vrij Maldegem (Gelieve deze 14 dagen voor datum activiteit in te voeren. Commerciële en ledenactiviteiten worden niet gepubliceerd) en de Maldegem app.

Talloze andere communicatiekanalen (www.uitinvlaanderen.be, kranten, TV, radio, zonemagazines) gebruiken deze databank ook voor het aankondigen van activiteiten. Je hoeft jouw aanbod dus maar één keer door te geven en het wordt via verschillende kanalen bekendgemaakt. Surf naar www.uitdatabank.be en maak jouw account aan.

Promotie via de pers

Wil je je activiteit of evenement promoten via een persbericht, dan dien je als organisator zelf je bericht aan de pers te bezorgen. De gemeente beschikt over een regionale perslijst met contactgegevens. Je vindt de lijst onderaan deze pagina bij "Documenten".

Wl jij als regionale pers toegevoegd worden aan de lijst, contacteer dan de Dienst Communicatie.

Vrij Maldegem

Je kan je activiteit ook bekendmaken via het wekelijks blad Vrij Maldegem. Voor niet-gemeentelijke artikels, advertenties en andere items dien je rechtstreeks contact op te nemen met drukkerij Van Hoestenberghe via tel. 050 72 99 90, druk.vanhoestenberghe@skynet.bewww.vanhoestenberghe.be

Bedeling affiches, folders, flyers,...

Om promotie te maken, kan je als organisator affiches, folders, flyers,... laten drukken. Het voeren van publiciteit via uitstrooiing op de openbare weg is echter verboden (zie Algemeen Politiereglement), tenzij je toelating hebt van het College van Burgemeester en schepenen. Voor de bedeling op private plaatsen of in scholen, heb je steeds toelating nodig van de eigenaar of schooldirectie.   

Een organisator die folders in de gemeentelijke gebouwen wil laten bedelen (Sint-Annazwembad, Bibliotheek, Gemeentehuis, Sporthal, Dienstencentrum, …), kan een pakket affiches en flyers (in pakjes van 25) aan het UiTloket in het gemeentehuis afgeven.  

Op elke folder die je uitgeeft, dien je een verantwoordelijke uitgever met naam en adres (V.U.) en de woorden “Niet op de openbare weg gooien” te vermelden. 

Pomotieborden invalswegen

Het voeren van publiciteit op openbaar domein via aanplakking van affiches of het plaatsen van borden, spanddoeken,... is verboden. 

Een organisator kan voor de aankondiging van een evenement wel gebruik maken van de gemeentelijke promotieborden aan de Maldegemse invalswegen (enkel na reservatie bij je evenementenaanvraag). 

Aan de Maldegemse invalswegen staan er promotieborden waarop je je activiteit kan aankondigen. Deze borden zijn 244 cm breed en 40 cm hoog. Je staat zelf in voor de opmaak van het bord, de plaatsing gebeurt door de dienst Infrastructuur. Vraag dit aan via je evenementenaanvraag (zie gerelateerde pagina's onderaan).

Gemeentelijke LED-schermen 

Adverteren 

De gemeente beschikt over twee digitale LED-schermen: één in de Mevr. Courtmanslaan ter hoogte van onze kunstacademie (KUMA) en één in de Brugse Steenweg ter hoogte van het Reesinghebos.

De digitale schermen worden gebruikt om inwoners op de hoogte te brengen van de belangrijkste nieuwtjes in onze gemeente Maldegem. Bovendien krijgen ook lokale handelaars en organisatoren de mogelijkheid om te adverteren op deze schermen.

Lokale ondernemers en organisatoren die een advertentie op het scherm willen plaatsen, kunnen rechtstreeks contact opnemen met Cityscreens:

Gebruik logo 'met steun van' 

Het rood-gele Maldegemlogo wordt enkel door gemeentelijke diensten gebruikt. Via dit logo maken we aan onze inwoners duidelijk dat het een initiatief, evenement, activiteit of dienstverlening van het gemeentebestuur is. 

Organisatoren van evenementen of activiteiten in Maldegem die logistieke ondersteuning krijgen van de gemeentelijke diensten kunnen op hun communicatie (affiches, flyers, folders,...) het 'met steun van'-logo gebruiken.

Via de externe link onderaan deze pagina kan je ofwel de witte of de zwarte versie downloaden.