Rattenbestrijding

Ratten kunnen aanzienlijke schade aanrichten. De wet zegt dat de verantwoordelijke van het terrein de ratten dient te bestrijden. Het is dus aangewezen als je ze opmerkt om ze zo snel mogelijk te bestrijden, want een rat plant zich het hele jaar door voort.

Voor de betrijding van muskustratten langs waterlopen doet het gemeentebestuur beroep op RATO vzw. Indien je ratten opmerkt op openbaar domein, kan je dit melden aan de milieudienst die de melding doorstuurt naar RATO vzw. Zorg ervoor dat je een duidelijke beschrijving kan geven van de locatie waar je de ratten hebt opgemerkt.

Wie last heeft bruine ratten op eigen terrein, kan ook de hulp van RATO vzw inroepen. De aanvraag moet wel via de milieudienst verlopen of je kan het probleem melden via het meldingsformulier op deze website. RATO vzw komt langs om jou persoonlijk advies en hulp te bieden. Naar aanleiding van een eerste bezoek kan naar inzicht van de medewerker éénmalig bestrijding uitgevoerd worden, waarna de bewoner aan de hand van het advies zelf de bestrijding verder zet. Wens je een bezoek, bezorg ons dan deze gegevens:

  • Naam aanvrager
  • Adres
  • Telefoonnummer waarop de medewerker van RATO je het best kan bereiken

Opgelet

Via de gemeente kan je geen bestrijdingsmiddelen verkrijgen.

 

Contact