recyclagepark

Het recyclagepark in vijf stappen

1. Aanmelden

Welke wagens zijn toegelaten?

Het recyclagepark is enkel toegankelijk voor personenwagens en bestelwagens. Het betreden van het recyclagepark met grotere vervoermiddelen (tractor, vorklift, vrachtwagen, verreiker, kraan,...) is niet toegestaan.

Enkel voor het aanleveren van landbouwplastiekfolie wordt een tractor of landbouwwagen toegestaan. 

Aanmelden met eID

Om toegang te krijgen tot het recyclagepark moet je je aan de ingang aanmelden met je identiteitskaart (eID). Je steekt je eID in de kaartlezer. Zo zie je hoeveel krediet er nog op je kaart staat. Zodra je je eID uit de kaartlezer haalt, gaat de slagboom open. De parkwachters staan klaar om te je te helpen.

2. Gratis zone

Na de slagboom kom je terecht in de niet-betalende zone. Hier kan je een heleboel afvalsoorten gratis kwijt in de containers.

3. Budget opladen

Heb je gedaan in de gratis zone? Dan kan je doorrijden naar de betalende zone. Hiervoor moet er voldoende gezinsbudget op je eID staan. 

In de gratis zone staat er naast het secretariaat een betaalautomaat. Dan kan je met bancontact geld overschrijven naar het gezinsbudget op je eID. Je kan kiezen voor € 10, 25, 50, 75 of 100. Je ontvangt een stortingsbewijs.

Wil je met cash geld een bedrag op je eID plaatsen? Daarvoor moet je met je eID naar het Onthaal van het Gemeentehuis gaan. Bovendien duurt het even voordat het geld op je kaart staat, net zoals bij een overschrijving. Daarom, wie kan, betaal elektronisch.

Als er budget op je eID staat, kan je doorrijden naar de betalende zone achteraan het recyclagepark. 

4. Betalende zone

Heb je afvalmateriaal voor de betalende zone, dan zal de parkwachter via een handcomputer ingeven hoeveel en welk soort afval je meehebt. Daarop steek je je eID in de kaartlezer aan de slagboom. Je krijgt een ticket en zodra je je eID terug neemt, gaat de slagboom open.

Op dat ogenblik gaat het te betalen bedrag van jouw gezinsbudget. Op het ticket staat je resterende budget. Als je merkt dat jouw budget negatief staat, laad je die best meteen op. Zo sta je de volgende keer niet voor een gesloten slagboom. 

Net zoals op de gratis zone, kan je je afval kwijt in de containers.

Maximum toegelaten hoeveelheid afval

De maximum toegelaten hoeveelheid is 2 m³ = een grote aanhangwagen én een gevulde koffer of gevulde bestelwagen.

Grotere hoeveelheiden, meer dan 2 m³, worden niet toegelaten.

5. Verlaten

Bij het buitenrijden van de betalende naar de gratis zone en bij het verlaten van het recyclagepark gaan de slagbomen automatisch open als je met je voertuig tot aan de slagboom rijdt.

Vragen?

Wil je meer informatie over afzalinzameling of het recyclagepark? Wij helpen je graag verder: 

Maak hier een afspraak

Contact