151026_zwembad-1-van-1.jpg

Wat is REVA FIT?

Op donderdag van 11u30 tot 13u, enkel toegang met abonnement of 10 beurten kaart.

 

Revalidatiezwemmen is speciaal bedoeld voor mensen die bezig zijn met een revalidatieproces zoals de groepen van hart in beweging en longfonds (astma en COPD), of voor mensen die in het water willen werken aan het herstel van een blessure.

Ook uw therapeut is dan welkom om u te begeleiden maar u kan ook zonder begeleiding komen revalideren in alle rust. U hoeft dus geen schrik te hebben dat u gehinderd wordt door iemand die wil trainen voor een sportwedstrijd. (Op vertoon van een attest van uw behandelende therapeut)

Zwangerschapszwemmen dient ter ontspanning van het lichaam en om het lichaam voor te bereiden op de komende bevalling. Het is een verantwoorde activiteit die vele verloskundigen aanbevelen. De aanstaande moeder kan zich makkelijk en gewichtloos bewegen door de opwaartse druk van het water. Hierbij worden de spieren versterkt, de conditie en lichaamsfuncties van moeder en kind verbeterd. De aandacht gaat voornamelijk naar de beenspieren, de bekkenbodem, de schoudergordel en niet te vergeten de borst- en buikademhaling.

 

Mensen met een beperking zijn hier ook zeker welkom. Wij vragen enkel dat er een begeleider mee aanwezig is voor mensen die iemand nodig hebben. (op vertoon van uw mindervalide kaart)