Snelle oplossing voor onveilig Ukkie-Pukkie Adegem

14
feb
2020

Omwille van veiligheidsredenen besliste het college van burgemeester en schepenen onlangs dat kinderopvang Ukkie-Pukkie in Adegem zou verhuizen. De verhuis zou duren tot na de grote vakantie.

Het college kiest nu voor een snellere oplossing waarbij Ukkie-Pukkie Adegem in hetzelfde gebouw blijft maar waarbij de bovenverdieping wordt afgesloten. Naast het huidige gebouw zullen twee woonunits geplaatst worden. Op die manier kan de gemeente reeds binnen drie maanden voor een oplossing zorgen.

In het huidige gebouw van Ukkie-Pukkie zal enkel de benedenverdieping gebruikt worden, aangevuld met twee woonunits die aansluiten op de speelkoer. Er wordt een sas gebouwd waardoor het huidige gebouw en de woonunits met elkaar verbonden worden en de ingang dezelfde blijft. De woonunits worden ingericht tot comfortabele verblijfruimtes en voldoen aan alle externe en interne veiligheidsvoorschriften.

Door deze aanpassingen in het huidige gebouw, kiest de gemeente voor een veilige en snelle oplossing, waarbij het welzijn van de kinderen en medewerkers voorop staat.

Contact