In het recyclagepark wordt ook snoeihout ingezameld.

Voorwaarden

Snoeihout kan je tijdens de openingsuren naar het recyclagepark brengen. Dit wordt zeker tijdens de wintermaanden, als het aanbod groot is, apart gehouden. Hou het snoeihout dus ook gescheiden van je ander afval zodat we het makkelijk apart kunnen houden.

Als die hoeveelheid voldoende is, wordt het snoeihout verhakseld. Dat materiaal kan dan door de inwoners in kleine hoeveelheden (maximaal een aanhangwagen) meegenomen worden om te gebruiken in de tuin of in het composteerproces.

Aanvraag

Inwoners kunnen het verhakselde snoeihout niet reserveren. Het is ook enkel ter beschikking zolang de voorraad strekt.

Meenemen

Als je toegang wenst tot het recyclagepark moet je je identiteitskaart meehebben.

Opgelet! Om meer inwoners te kunnen helpen, kan er maximaal een aanhangwagen verhakseld snoeihout per gezin afgehaald worden. We verwachten ook dat je zelf de gewenste hoeveelheid met een schop of riek in het vervoersmiddel laadt. Toezichters laden de aanhangwagen niet door middel van de kraan of verreiker. Dit om veiligheidsredenen, maar ook zodat de te bedelen hoeveelheid per gezin beperkt blijft.

Prijs

De hakseling staat gratis ter beschikking aan de Maldegemse gezinnen.

Tips

  • Wie wil besparen en zijn snoeihout liever niet naar het recyclagepark brengt, kan dit ook zelf verhakselen en de hakseling in de tuin gebruiken.
  • Met dikkere takken leg je snel een mooie takkenwal aan als omheining. Bovendien zorg je op die manier voor een schuilplaats voor kleine dieren en dus voor meer biodiversiteit in je tuin!

Contact