151005_jeugd.jpg

Speelpleinwerking Adegem & Kleit

Speelpleinwerking is een open initiatief tijdens de zomervakantie waar alle kinderen van 4 tot 15 jaar kunnen spelen en deelnemen aan activiteiten samen met hun leeftijdsgenootjes. 

Enthousiaste animatoren begeleiden de kinderen tijdens de twee zomermaanden en verzinnen de meest gekke en leuke activiteiten. De pleinverantwoordelijken begeleiden op zijn/haar beurt de animatoren. De Jeugddienst ondersteunt deze verantwoordelijke bij die taak.

Voor wie

Speelpleinwerking is er voor alle kinderen tussen 4 en 15 jaar.

De kinderen worden onderverdeeld per kleur, volgens leeftijd:

 • Rood: 2016-2018
 • Geel: 2013-2015
 • Blauw: 2010-2012
 • Groen: 2007-2009

Inschrijven

STAP 1: Registratie en controle persoonlijke gegevens ouder en kind(eren)

Log als ouder in via www.maldegem.be/webshop 

 • Heb je reeds een account maar ondervind je problemen bij het aanmelden? Neem contact op met de Jeugddienst.
 • Heb je nog geen account? Klik dan op 'Aanmelden als nieuwe gebruiker' en volg de stappen om je account aan te maken en te activeren. Voeg ook zeker je gezinsleden toe. 

Klik op 'mijn profiel' en controleer je persoonlijke gegevens

 • Is alles nog up to date? Kloppen de contactgegevens?
 • Wijzig de gegevens indien nodig.

Controleer de gegevens van je kinderen

 • Is/zijn je kind(eren) reeds gekoppeld aan je profiel?
 • Kloppen hun (medische) gegevens?
 • Wijzig de gegevens indien nodig.

STAP 2: Inschrijven

Het is aanbevolen om op voorhand in te schrijven, zodat we zicht hebben op de bezetting van onze speelpleinen en de nodige begeleiding per bubbel kan worden voorzien. De inschrijven zijn gestart woensdag 27 april.

Klik op 'activiteiten'

Klik de weken aan waarin je je kind wenst te laten deelnemen aan het speelplein.

 • Hou rekening met de leeftijdscategorie waarbinnen uw kind valt. 
 • LET OP: Intekenen op een ander aanbod in diezelfde week is niet toegelaten. De verantwoordelijkheid ligt hiervoor bij de ouder zelf.
 • DAGUITSTAP 26 AUGUSTUS: hiervoor kan je tijdens de zomer inschrijven op het speelplein zelf. De specifieke locatie voor de daguitstap kunt u navragen bij de (hoofd)moni's op het speelplein. 

De aangeduide weken verschijnen in uw winkelmandje.

 • Er zullen hier nog geen kosten voor worden aangerekend, gezien het louter om een administratieve inschrijving gaat (en geen effectieve deelname).
 • Het aanrekenen van deelnamekosten zal hieronder verder worden toegelicht.

STAP 3: Vraag je speelpleinpasje aan

Wie nog niet in het bezit is van dit pasje of deze is verloren kan dit via onderstaand formulier aanvragen, wij sturen het pasje kosteloos naar je op met de post, dit voor de start van de zomer. 

Vraag hier OP VOORHAND je speelpleinpasje aan

STAP 4: Kom spelen! 

 Je brengt je kind énkel naar het speelplein in de we(e)k(en) waarvoor je je inschreef. De effectieve aanwezigheid wordt vervolgens gescand via je speelpleinpasje, ter plaatse op het speelplein. Na afloop van de (halve) dag werking neem je het terug mee naar huis. 

Enkel de dagen waarop je effectief naar het speelplein komt, zullen gefactureerd worden. De factuur mag je in je mailbox verwachten na afloop van de zomer. 

Locatie

Er is speelpleinwerking in Adegem en Kleit:

 • Kleit: Lokalen Chiro Vannoes - Kleitkalseide 107
 • Adegem: Jeugdlokalen Zandakkers - Zandakkers 16

Wanneer

Speelpleinwerking vindt enkel plaats in de zomervakantie, op weekdagen en zowel in de voor- als namiddag.
De start van het speelplein valt op maandag 4 juli tot en met vrijdag 26 augustus (behalve op 11 juli, 21 juli  en 26 augustus wegens daguitstap). Van maandag 25 juli t.e.m. vrijdag 29 juli plant speelplein Adegem een rustweek in. De week nadien van 1 augustus t.e.m. 5 augustus sluit het speelplein in Kleit de deuren. Op vrijdag 26 augustus staan er daguitstappen gepland.

Kinderen kunnen zowel een volledige als een halve dag komen. Afhankelijk van wanneer je wenst te komen zijn er uren waar je rekening mee moet houden:

 

Volledige dag

Voormiddag

Namiddag

Afzetten

Tussen 8.00 en 9.30 uur Tussen 8.00 en 9.30 uur Tussen 12.30 en 13.30 uur

Afhalen

Tussen 16.30 en 17.30 uur Om 12.00 uur Tussen 16.30 en 17.30 uur

Kinderen die de volledige dag komen, voorzien zelf een lunchpakket.

Kostprijs

Speelpleinwerking kost € 4 voor een halve dag en € 8 voor een volledige dag. Dat is inclusief een drankje en koekje (in de namiddag), begeleiding en verzekering. De eerste keer dien je ook een sjaaltje aan te kopen voor € 3. Het kleur van dat sjaaltje komt overeen met de groep waarin je kind zit. Alle kinderen moeten hun sjaaltje dragen als ze naar de speelpleinwerking komen.

Op het speelplein hoef je niks ter plaatse aan te kopen. Na de zomer krijgen ouders een factuur toegezonden. 

Korting

Speelpleinwerking is aan de helft van de prijs voor het derde kind uit hetzelfde gezin, dat op dezelfde dag deelneemt aan de speelpleinwerking. Geef dit op tijd door aan de jeugddienst via jeugddienst@maldegem.be.

UiTPAS Maldegem

UiTPAS Maldegem is een spaar- en voordeelkaart voor zowel sport-, cultuur- als jeugdactiviteiten, voor iedereen! Met je UiTPAS Maldegem spaar je bij elke deelname aan een vrijetijdsactiviteit punten, en zo dus ook bij een namiddagje op het speelplein!

1 dag op het speelplein van Kleit of Adegem (ongeacht een halve of volle dag) = 1 gespaard punt op je UiTPAS! 

WERKWIJZE: Wie in het bezit is van een UiTPAS Maldegem geeft deze samen met het groene speelpleinpasje af bij het begin van de (halve) dag. De moni's scannen je pas (= een punt toekennen) tijdens de verwerking van de inschrijvingen en zorgen dat deze bij het afhalen van je kind terug klaarligt.

 

UiTPAS met kansentarief

Wie recht heeft op een UiTPAS Maldegem met kansentarief spaart niet alleen punten maar heeft ook recht op 80% korting.

WERKWIJZE: Geef je UiTPAS bij het begin van de (halve) dag. De moni's zullen (zonder dat je dit moet vermelden) weten dat dit om een UiTPAS met kansentarief gaat. Zij kennen dan ook onmiddellijk de korting toe. Op die manier krijg je op het einde van de zomer een factuur aan 80% korting. Na de speelpleindag krijg je, samen met je speelpleinpasje, ook je UiTPAS terug mee naar huis.

LET OP: Voor iedere (halve) dag geef je de UiTPAS van uw zoon/dochter af.

 

Voordelen op het speelplein met je UiTPAS

Wie een UiTPAS Maldegem aankocht kreeg er heel wat welkomstvoordelen bovenop. Eén van die welkomstvoordelen is een gratis halve dag deelname aan het speelplein van Kleit, Adegem of Maldegem! Heb je dit voordeel nog niet omgeruild? Doe het deze zomer!

Daarnaast is het ook mogelijk om dit voordeel om te ruilen voor 10 UiTPASpunten.

Hoe ruil je dit voordeel om voor een speelbon?

Kom langs met je UiTPAS bij de jeugddienst of het UiTloket of stuur een mail naar jeugddienst@maldegem.be met je UiTPASnummer en vermelding of het om een welkomst- of omruilvoordeel gaat. Je ontvangt een speelbon via de post die je kan inruilen op het speelplein, geldig voor een halve dag speelplein.

Verzekering

Kinderen en animatoren zijn verzekerd in volgende gevallen:

 • Burgerlijke aansprakelijkheid (= schade die je onopzettelijk aan iemand anders berokkent), rechtsbijstand en lichamelijke ongevallen.
 • Brilschade
 • De deelnemers zijn verzekerd voor de activiteiten, alsook voor uitstappen (verplaatsingen van en naar de Speelplein- Grabbelpaswerking zijn niet inbegrepen).

Er dient steeds op een correcte wijze een ongevallenformulier ingediend te worden bij de jeugddienst. De jeugddienst verzamelt alle nodige gegevens en stuurt deze door naar de financiële dienst van de gemeente Maldegem die verantwoordelijk is voor de verdere opvolging ervan.

Animatoren Speelpleinwerking

De Jeugddienst is nog op zoek naar moni’s voor de gemeentelijke speelpleinwerking in Kleit en Adegem. Ben jij enkele dagen vrij tijdens de zomervakantie en wil je graag op een leuke manier een centje bijverdienen?

Stel je kandidaat door een mailtje te sturen naar jeugddienst@maldegem.be.

Contact