151005_jeugd.jpg

Speelpleinwerking Adegem & Kleit

Speelpleinwerking is een open initiatief tijdens de zomervakantie waar alle kinderen van 4 tot 14 jaar kunnen spelen en deelnemen aan activiteiten samen met hun leeftijdsgenootjes. 

Enthousiaste animatoren begeleiden de kinderen tijdens de twee zomermaanden en verzinnen de meest gekke en leuke activiteiten. De pleinverantwoordelijke begeleidt op zijn/haar beurt de animatoren. De Jeugddienst ondersteunt deze verantwoordelijke bij die taak.

Voor wie

Speelpleinwerking is er voor alle kinderen tussen 4 en 14 jaar.

De kinderen worden onderverdeeld per kleur, volgens leeftijd:

 • Rood: 2014-2016
 • Geel: 2011-2013
 • Blauw: 2008-2010
 • Groen: 2006-2007 (enkel bij speelplein Kleit)

 

Inschrijven

STAP 1: Registratie en controle persoonlijke gegevens ouder en kind(eren)

Log als ouder in via www.maldegem.be/webshop 

 • Heb je reeds een account maar ondervind je problemen bij het aanmelden? Neem contact op met de Jeugddienst.
 • Heb je nog geen account? Klik dan op » 'Aanmelden als nieuwe gebruiker' en volg de stappen om je account aan te maken en te activeren. Voeg ook zeker je gezinsleden toe. 

Klik op 'mijn profiel' en controleer je persoonlijke gegevens

 • Is alles nog up to date? Kloppen de contactgegevens?
 • Wijzig de gegevens indien nodig.

Controleer de gegevens van je kinderen

 • Is/zijn je kind(eren) reeds gekoppeld aan je profiel?
 • Kloppen hun (medische) gegevens?
 • Wijzig de gegevens indien nodig.

STAP 2: Vraag je speelpleinpasje aan

De gegevens die bij stap 1 werden geregistreerd koppelen we aan een groen speelpleinpasje. Dit pasje neem je mee iedere (halve) dag dat je naar het speelplein komt en geef je af bij de animatoren. De animatoren scannen dit pasje waardoor de aanwezigheid van uw kind geregistreerd kan worden. Na de speelpleindag neem je het pasje terug mee naar huis.

Wie nog niet in het bezit is van dit pasje of deze is verloren kan dit via onderstaand formulier aanvragen, wij sturen het pasje naar je op. 

Vraag hier OP VOORHAND je speelpleinpasje aan

STAP 3: Kom spelen! 

 

Locatie

Er is speelpleinwerking in Adegem en Kleit:

 • Kleit: Lokalen Chiro Vannoes - Kleitkalseide 109
 • Adegem: Jeugdlokalen Zandakkers - Zandakkers 16

 

Wanneer

Speelpleinwerking vindt enkel plaats in de zomervakantie, op weekdagen en zowel in de voor- als namiddag.
De start van het speelplein valt op 1 juli tot en met vrijdag 28 augustus (behalve op 21 juli, nationale feestdag).

Kinderen kunnen zowel een volledige als een halve dag komen. Afhankelijk van wanneer je wenst te komen zijn er uren waar je rekening mee moet houden:

 

Volledige dag

Voormiddag

Namiddag

Afzetten

Tussen 8.00 en 9.30 uur Tussen 8.00 en 9.30 uur Tussen 12.30 en 13.30 uur

Afhalen

Tussen 16.30 en 17.30 uur Om 12.00 uur Tussen 16.30 en 17.30 uur

Kinderen die de volledige dag komen voorzien ook een lunchpakket.

 

Kostprijs

Speelpleinwerking kost € 4 voor een halve dag, en € 8 voor een volledige dag. Dat is inclusief een drankje en koekje (in de namiddag), begeleiding en verzekering. De eerste keer moet je ook een sjaaltje kopen voor € 3. Het kleur van dat sjaaltje komt overeen met de groep waarin je kind zit. Alle kinderen moeten hun sjaaltje dragen als ze naar de speelpleinwerking komen.

Op het speelplein hoef je niks ter plaatse aan te kopen. Na de zomer krijgen ouders een factuur toegezonden. 

 

Korting

Speelpleinwerking is aan de helft van de prijs voor het derde kind uit hetzelfde gezin, dat op dezelfde dag deelneemt aan de speelpleinwerking. Geef dit op tijd door aan de Jeugddienst via jeugddienst@maldegem.be.

 

UiTPAS

UiTPAS is een spaar- en voordeelkaart voor zowel sport-, cultuur- als jeugdactiviteiten, voor iedereen! Met je UiTPAS spaar je bij elke deelname aan een vrijetijdsactiviteit punten, en zo dus ook bij een namiddagje op het speelplein!

1 dag op het speelplein van Kleit of Adegem (ongeacht een halve of volle dag) = 1 gespaard punt op je UiTPAS! 

WERKWIJZE: Wie in het bezit is van een UiTPAS geeft deze samen met het groene speelpleinpasje af bij het begin van de (halve) dag. De moni's scannen je pas (= een punt toekennen) tijdens de verwerking van de inschrijvingen en zorgen dat deze bij het afhalen van je kind terug klaarligt.

 

UiTPAS met kansentarief

Wie recht heeft op een UiTPAS met kansentarief spaart niet alleen punten maar heeft ook recht op 80% korting.

WERKWIJZE: Geef je pas bij het begin van de (halve) dag. De moni's zullen (zonder dat je dit moet vermelden) weten dat dit om een UiTPAS met kansentarief gaat. Zij kennen dan ook onmiddellijk de korting toe. Op die manier krijg je op het einde van de zomer een factuur aan 80% korting. Na de speelpleindag krijg je, samen met je speelpleinpasje, ook je UiTPAS terug mee naar huis.

LET OP: Voor iedere (halve) dag geef je de UiTPAS van uw zoon/dochter af.

 

Voordelen op het speelplein met je UiTPAS

Welkomst- en omruilvoordeel: Speelpleinbon (goed voor een gratis halve dag)

Wie een UiTPAS aankocht kreeg er heel wat welkomstvoordelen bovenop. Eén van die welkomstvoordelen is een gratis namiddag naar het speelplein van Kleit, Adegem of Maldegem! Heb je dit voordeel nog niet omgeruild? Doe het deze zomer!

Daarnaast is het ook mogelijk om dit voordeel om te ruilen voor 10 UiTPASpunten.

Hoe ruil je dit voordeel om voor een speelbon?

Kom langs met je UiTPAS bij de jeugddienst of het UiTloket of stuur een mail naar jeugddienst@maldegem.be met je UiTPASnummer en vermelding of het om een welkomst- of omruilvoordeel gaat. Je ontvangt een voucher via de post die je kan inruilen op het speelplein, geldig voor een halve dag speelplein.

 

Verzekering

Kinderen en animatoren zijn verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen. De verzekering is van toepassing tijdens de activiteiten, zowel op het speelplein als op verplaatsing. Kinderen en animatoren zijn niet verzekerd op de weg van thuis naar de speelpleinwerking en omgekeerd.

Wanneer er zich een ongeval voordoet, is het belangrijk dat de verzekeringspapieren zo snel mogelijk worden ingevuld. Op ieder speelplein liggen deze verzekeringspapieren die de ouders, de pleinverantwoordelijke, de Jeugddienst en de behandelende huisarts/dokter moeten invullen. Ouders moeten eerst zelf de huisarts- of doktersbezoeken betalen, achteraf kunnen ze de attesten binnenbrengen op de Jeugddienst die instaat voor de verdere afhandeling.

Contact