151005_jeugd.jpg

Speelpleinwerking Adegem & Kleit

Speelpleinwerking is een open initiatief tijdens de zomervakantie waar alle kinderen van 4 tot 14 jaar kunnen spelen en deelnemen aan activiteiten samen met hun leeftijdsgenootjes. We spelen in het bos, zwemmen, knutselen, doen bal- en pleinspelen en veel meer. Bovendien sluiten we de zomervakantie af met een daguitstap naar een pretpark of grote speeltuin.

Enthousiaste animatoren begeleiden de kinderen tijdens de twee zomermaanden en verzinnen de meest gekke en leuke activiteiten. De pleinverantwoordelijke begeleidt op zijn/haar beurt de animatoren. De Jeugddienst ondersteunt deze verantwoordelijke bij die taak.

Speelpleinwerking is er voor alle kinderen tussen 4 en 14 jaar. De kinderen worden onderverdeeld in verschillende groepen:

  • Rood: 2014-2016
  • Geel: 2011-2013
  • Blauw: 2008-2010
  • Groen: 2006-2007 (enkel bij speelplein Kleit)

Waar

Er is speelpleinwerking in Adegem en Kleit:

  • Kleit: Lokalen Chiro Vannoes - Kleitkalseide 109
  • Adegem: Jeugdlokalen Zandakkers - Zandakkers 16

Wanneer

Speelpleinwerking vindt enkel plaats in de zomervakantie, zowel in de voor- als namiddag.
De openingsdagen lopen van woensdag 1 juli tot en met vrijdag 28 augustus (behalve op 21 juli, nationale feestdag).

Kinderen kunnen zowel een volledige als een halve dag komen. Afhankelijk van wanneer je wenst te komen zijn er uren waar je rekening mee moet houden:

  Volledige dag Voormiddag Namiddag
Afzetten Tussen 8.00 en 9.30 uur Tussen 8.00 en 9.30 uur Tussen 12.30 en 13.30 uur
Afhalen Tussen 16.30 en 17.30 uur Om 12.00 uur Tussen 16.30 en 17.30 uur

 

Prijs

Speelpleinwerking kost € 4 voor een halve dag, en € 8 voor een volledige dag. Dat is inclusief een drankje en koekje (in de namiddag), begeleiding en verzekering. De eerste keer moet je ook een sjaaltje kopen voor € 3. Het kleur van dat sjaaltje komt overeen met de groep waarin je kind zit. Alle kinderen moeten hun sjaaltje dragen als ze naar de speelpleinwerking komen.

Op het speelplein hoef je niks ter plaatse aan te kopen. Na de zomer krijgen ouders een factuur toegezonden. 

Korting

Speelpleinwerking is aan de helft van de prijs voor het derde kind uit hetzelfde gezin, dat op dezelfde dag deelneemt aan de speelpleinwerking. Geef dit op tijd door aan de leiding op het speelplein.

UiTPAS

UiTPAS is een spaar- en voordeelkaart voor zowel sport-, cultuur- als jeugdactiviteiten, voor iedereen! Met je UiTPAS spaar je bij elke deelname aan een vrijetijdsactiviteit punten, en zo dus ook bij een namiddagje op het speelplein!

1 dag op het speelplein van Kleit of Adegem (ongeacht een halve of volle dag) = 1 gespaard punt op je UiTPAS! 

WERKWIJZE: Wie in het bezit is van een UiTPAS geeft deze samen met het groene speelpleinpasje af bij het begin van de (halve) dag. De moni's scannen je pas (= een punt toekennen) tijdens de verwerking van de inschrijvingen en zorgen dat deze bij het afhalen van je kind terug klaarligt.

Meer algemene info over de UiTPAS vind je hier.

UiTPAS met kansentarief

Wie recht heeft op een UiTPAS met kansentarief spaart niet alleen punten maar heeft ook recht op 75% korting.

WERKWIJZE: Geef je pas bij het begin van de (halve) dag. De moni's zullen (zonder dat je dit moet vermelden) weten dat dit om een UiTPAS met kansentarief gaat. Zij kennen dan ook onmiddellijk de korting toe. Op die manier krijg je op het einde van de zomer een factuur aan 75% korting.

Meer info over de UiTPAS met kansentarief vind je hier.

Inschrijven

Op voorhand inschrijven hoeft niet, registreren wel. De preregistratie is zeer belangrijk omdat we alle gegevens van de kinderen nodig hebben voor fiscale attesten, ziekenfonds, facturen, telefoonnummers, bereikbaarheid ouders, enz.

Je registratie koppelen we aan een groen speelpleinpasje. Dit pasje is zeer belangrijk en neem je iedere speelpleindag mee om te laten scannen! Je geeft het pasje af bij het afzetten van je kind en neemt het terug mee bij ophaling.

Wie al eerder naar het speelplein kwam heeft reeds zo'n pasje. Voor nieuwe kindjes op het speelplein maken we eentje aan. Volg zeker onderstaand stappenplan!

Ben je reeds in het bezit van een speelpleinpasje (groen)?


JA, controleer je gegevens via www.maldegem.be/webshop. Als alle gegevens volledig en correct zijn, kan je het speelpleinpasje deze zomer opnieuw gebruiken.

NEE
Optie 1: Registreer je online via www.maldegem.be/webshop met identiteitskaart en eventueel kids ID. Gebruik een kaartlezer of vul de gegevens van uw kind(eren) zelf in.

Optie 2: Registreer je aan het loket
Heb je geen kaartlezer, dan kan je in het gemeentehuis bij de Jeugddienst en het UiT-Loket terecht. Breng de identiteitskaart en eventueel ook de kids ID van je kind(eren) mee.

Oeps, ik ben mijn pasje kwijt!
Stuur een e-mail met de naam en het rijksregisternummer van je kind naar jeugddienst@maldegem.be
Wij bezorgen je vervolgens via de post een nieuw speelpleinpasje.

Verzekering

Kinderen en animatoren zijn verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen. De verzekering is van toepassing tijdens de activiteiten, zowel op het speelplein als op verplaatsing. Kinderen en animatoren zijn niet verzekerd op de weg van thuis naar de speelpleinwerking en omgekeerd.

Wanneer er zich een ongeval voordoet, is het belangrijk dat de verzekeringspapieren zo snel mogelijk worden ingevuld. Op ieder speelplein liggen deze verzekeringspapieren die de ouders, de pleinverantwoordelijke, de Jeugddienst en de behandelende huisarts/dokter moeten invullen. Ouders moeten eerst zelf de huisarts- of doktersbezoeken betalen, achteraf kunnen ze de attesten binnenbrengen op de Jeugddienst die instaat voor de verdere afhandeling.

Contact