151005_jeugd.jpg

Speelpleinwerking Adegem & Kleit

Speelpleinwerking is een open initiatief tijdens de zomervakantie waar alle kinderen van 4 tot 14 jaar kunnen spelen en deelnemen aan activiteiten samen met hun leeftijdsgenootjes. We spelen in het bos, zwemmen, knutselen, doen bal- en pleinspelen en veel meer. Bovendien sluiten we de zomervakantie af met een daguitstap naar een pretpark of grote speeltuin.

Enthousiaste animatoren begeleiden de kinderen tijdens de twee zomermaanden en verzinnen de meest gekke en leuke activiteiten. De pleinverantwoordelijke begeleidt op zijn/haar beurt de animatoren. De Jeugddienst ondersteunt deze verantwoordelijke bij die taak.

Speelpleinwerking is er voor alle kinderen tussen 4 en 14 jaar. De kinderen worden onderverdeeld in verschillende groepen:

  • Rood: 2013-2015
  • Geel: 2010-2012
  • Blauw: 2007-2009
  • Groen: 2005-2006 (enkel bij speelplein Kleit)

Waar

Er is speelpleinwerking in Adegem en Kleit:

  • Kleit: Lokalen Chiro Vannoes - Kleitkalseide 109
  • Adegem: Jeugdlokalen Zandakkers - Zandakkers 16

Wanneer

Speelpleinwerking vindt enkel plaats in juli en augustus, op werkdagen van 13.00 tot 17.00 uur.
Wanneer het speelplein open/gesloten is kan je raadplegen in onderstaande speelpleinkalender.

Prijs

Speelpleinwerking kost  € 3 per namiddag. Dat is inclusief een drankje, koekje, begeleiding en verzekering. De eerste keer moet je ook een sjaaltje kopen voor € 2,50. Het kleur van dat sjaaltje komt overeen met de groep waarin je kind zit. Alle kinderen moeten hun sjaaltje dragen als ze naar de speelpleinwerking komen.

Op het speelplein hoef je niks ter plaatse aan te kopen. Na de zomer krijgen ouders een factuur toegezonden. 

Korting

Speelpleinwerking is gratis vanaf het derde kind uit hetzelfde gezin dat op dezelfde dag deelneemt aan de speelpleinwerking. Geef dit op tijd door aan de leiding op het speelplein.

UiTPAS

 

UiTPAS Meetjesland

UiTPAS Meetjesland is een spaar- en voordeelkaart voor zowel sport-, cultuur- als jeugdactiviteiten, voor iedereen! Met je UiTPAS spaar je bij elke deelname aan een vrijetijdsactiviteit punten, en zo dus ook bij een namiddagje op het speelplein!

1 namiddag op het speelplein van Kleit of Adegem = 1 gespaard punt op je UiTPAS!

LET OP: Je hoeft niet elke dag te scannen! Wij plaatsen het aantal gespaarde puntjes na de vakantie op je UiTPAS.
Stuur vóór 30 september een mail (jeugddienst@maldegem.be) met de namen van je kinderen, zo weet de Jeugddienst dat je in het bezit bent van een UiTPAS.

Meer info over de UiTPAS vind je hier.

UiTPAS met kansentarief

Wie recht heeft op een UiTPAS met kansentarief heeft ook recht op 75% korting. Geef voor het einde van de zomer een seintje aan de Jeugddienst (via jeugddienst@maldegem.be) en laat weten dat jij in het bezit bent van een UiTPAS met kansentarief. Je ontvangt op het einde van de zomer een aangepaste speelpleinfactuur.

Meer info over de UiTPAS met kansentarief vind je hier.

Inschrijven

Op voorhand inschrijven hoeft niet, registreren wel. De preregistratie is zeer belangrijk omdat we alle gegevens van de kinderen nodig hebben voor fiscale attesten, ziekenfonds, facturen, telefoonnummers, bereikbaarheid ouders, enz.

Je registratie koppelen we aan een groen speelpleinpasje. Dit pasje is zeer belangrijk en neem je iedere speelpleindag mee om te scannen! Wie al eerder naar het speelplein kwam heeft al zo'n pasje. Voor nieuwe kindjes op het speelplein maken we eentje aan. Volg zeker onderstaand stappenplan!

Ben je reeds in het bezit van een speelpleinpasje (groen)?


JA, controleer je gegevens via www.maldegem.be/webshop. Als alle gegevens volledig en correct zijn, kan je het speelpleinpasje deze zomer opnieuw gebruiken.

NEE
Optie 1: Registreer je online via www.maldegem.be/webshop met identiteitskaart en eventueel kids ID. Gebruik een kaartlezer of vul de gegevens van uw kind(eren) zelf in.

Optie 2: Registreer je aan het loket
Heb je geen kaartlezer, dan kan je in het gemeentehuis bij de Jeugddienst en het UiT-Loket terecht. Breng de identiteitskaart en eventueel ook de kids ID van je kind(eren) mee.

Oeps, ik ben mijn pasje kwijt!
Stuur een e-mail met de naam en het rijksregisternummer van je kind naar jeugddienst@maldegem.be
Wij bezorgen je vervolgens via de post een nieuw speelpleinpasje.

Verzekering

Kinderen en animatoren zijn verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen. De verzekering is van toepassing tijdens de activiteiten, zowel op het speelplein als op verplaatsing. Kinderen en animatoren zijn niet verzekerd op de weg van thuis naar de speelpleinwerking en omgekeerd.

Wanneer er zich een ongeval voordoet, is het belangrijk dat de verzekeringspapieren zo snel mogelijk worden ingevuld. Op ieder speelplein liggen deze verzekeringspapieren die de ouders, de pleinverantwoordelijke, de Jeugddienst en de behandelende huisarts/dokter moeten invullen. Ouders moeten eerst zelf de huisarts- of doktersbezoeken betalen, achteraf kunnen ze de attesten binnenbrengen op de Jeugddienst die instaat voor de verdere afhandeling.

Contact