Speelplezier op diverse speelterreinen in Maldegem

8
jul
2020

Kinderen die niet naar de speelpleinwerking gaan, kunnen deze zomer naar hartenlust spelen op de speelterreinen in Donk en het Dappersbroekelken in Adegem, in het speelbos van Kleit of Drongengoed (naast de Drongengoedhoeve), op het Gek Op Groen terrein naast school Kruipuit of aan Den Hoogen Pad in Adegem. In het centrum van Maldegem zet het GO! haar speelterrein open voor alle Maldegemse kinderen. Het terrein is te betreden langs de Katsweg, schuin tegenover het kerkhof.

De openbare speelterreinen aan Speelplein Kleit, achter sporthal De Berken, Speelplein Adegem in de Zandakkers en Speelplein Maldegem, ter hoogte van jeugdlokalen De Piramide, zijn in juli en augustus elke dag van 08.00 tot 17.30 uur voorbehouden voor kinderen en animatoren van de speelpleinwerking. De gemeente volgt hiermee nauwgezet de richtlijnen op vanuit de Federale Overheid die via draaiboeken werden meegedeeld.

Tijdens de speelpleinwerking is de gemeente immers genoodzaakt om te werken met bubbels van maximum 50 personen die strikt van elkaar gescheiden blijven. Ook contact met externen moet absoluut worden vermeden. Het afsluiten gebeurt dus om de veiligheid te garanderen van alle kinderen en animatoren.