Gemeentelijke strooiploeg klaar voor komende winterprik

18
jan
2019

De komende dagen wordt het kouder en gaat het vriezen. De gemeentelijke strooidienst staat klaar om vanaf komende nacht te strooien op de gemeentelijke wegen.

24u/24u, 7 dagen op 7

Tussen eind oktober en begin maart staat de gemeentelijke strooiploeg klaar om vierentwintig uur per dag en zeven dagen per week de gladheid van de wegen te voorkomen en te bestrijden. De Dienst Infrastructuur volgt de gedetailleerde voorspellingen op en rukt uit als politiepatrouilles op de weg daartoe het sein geven.

De strooidiensten van de gemeente zorgen voor de gemeentelijke wegen en fietspaden. De strooidiensten van het Vlaamse Gewest zorgen voor de gewestwegen (N9, N44, N49, de Noordstraat vanaf Gidsenlaan richting Nederland en de Aardenburgkalseide ...). 

Verschillende fasen

Omdat Maldegem bijna 300 km gemeentewegen telt, gaat de strooidienst in fasen te werk:

Fase 1: belangrijkste verbindingswegen, openbare gebouwen, schoolomgevingen, uitvalswegen hulpdiensten, centrumstraten van alle kernen, industrieterrein, parkings, fiets- en wandelassen

Fase 2: aanvulling op de fase 1, grotere woonwijken

Fase 3: algemene noodtoestand; langdurige winterdienst volledig grondgebied

De strooiplannen kan je raadplegen via onderstaande pagina.

Gladheidsbestrijding op fietspaden is moeilijker omdat ze meestal moeilijker bereikbaar zijn en er minder op gereden wordt. De gemeente zet daar de pekelstrooier en sneeuwschop voor in.

Maak je stoep sneeuw- en ijsvrij

Het gemeentebestuur vraagt alle Maldegemnaren om hun steentje bij te dragen door de stoep voor hun woning sneeuw- en ijsvrij te houden. Dit is niet alleen wettelijk verplicht maar ook mede-inwoners, postbode, pakjesbezorgers, afvalophalers… zullen je dankbaar zijn.

Contact