DSC_0051 - banner

Subsidie voor erkende verenigingen UiTPAS Maldegem en/of peter/meterschap

Enkel als erkende vereniging heb je recht op onderstaande subsidies: 

Subsidie voor verenigingen bij deelname aan UiTPAS Maldegem 

+ extra subsidie voor het aantal leden binnen je vereniging met kansentarief.

Elke erkende Maldegemse vereniging die deelneemt aan UiTPAS Maldegem en het samenwerkingovereenkomst tekende kan deze subsidie (€ 150 per jaar) aanvragen via het online formulier bovenaan deze pagina. 

We voorzien een extra subsidie per lid met een UiTPAS Maldegem met kansentarief

  • van 0 tot 10 leden: € 10 per lid 
  • van 10 tot 15 leden: € 7,50 per bijkomend lid 
  • vanaf 15 leden: € 5 per bijkomend lid

Subsidie peter- of meterschap kwetsbare leden 

Deelname aan het verenigingsleven is een recht voor iedereen, waarbij we laagdrempeligheid willen creëren via het opzetten van meter- en peterschap. 

Erkende verenigingen die een meter en/of peter aanstellen om leden in (kans)armoede te ondersteunen, hebben recht op een subsidie van € 100 per jaar. Deze subsidie kan je aanvragen via het online formulier bovenaan deze pagina. 

  • Er worden minimum 1, maximum 2 meters of peters per vereniging aangesteld. 
  • De peter(s) en/of meter(s) zijn het aanspreekpunt voor maatschappelijk kwetsbare kinderen, jongeren en volwassenen. Ze kunnen bij hen terecht voor individuele ondersteuning bij het invullen van administratieve papieren, opzetten van een persoonlijk betalingsplan,... 
  • De meter(s) en/of peter(s) moeten jaarlijks bekend gemaakt worden binnen de vereniging via de eigen communicatiekanalen zoals website, brochures,...
  • Engagement van meter/peterschap binnen de vereniging die het aanspreekpunt zijn voor mensen in (kans)armoede en hen begeleiden en ondersteunen waar nodig (bijvoorbeeld bij inschrijving, administratie) (100 euro)