Toast Literair - Ochtendgesprek met Guido Van Heulendonk

11
jan
2017

Toast literair

Ochtendgesprek met Guido Van Heulendonk

Bibliotheek Maldegem nodigt zondagochtend 22 januari naar aanleiding van Toast Literair, het jaarlijkse literaire feestje van Davidsfonds, Guido Van Heulendonk uit. Maldegemnaar Guido Van Heulendonk is een gewezen docent Germaanse filologie en is sinds 1983 auteur van romans, verhalen en essays. In zijn verhalen worden zijn personages vaak onderworpen aan noodlottige veranderingen op persoonlijk, sociaal en maatschappelijk vlak. Jooris Van Hulle gaat zondagochtend een gesprek met hem aan en gaat na welke drijfveren hij heeft en waar hij zijn inspiratie haalt.

Guido Van Heulendonk debuteerde met de roman ‘Hoogtevrees’. Later volgden nog onder meer ‘De echo van de raaf’, ‘Buiten de wereld’ en ‘Barnsteen’. In 1996 ontving Guido de Gouden Uil Literatuurprijs voor ‘Paarden zijn ook varkens’. In 2016 kwam het laatste boek van Guido uit, ‘Niemand uit België’. Deze roman speelt zich af tegen de achtergrond van de immigrantencrisis, de crisis binnen de EU, inclusief de aanstaande verkiezingen rond de Brexit.

Iedereen is zondag 22 januari 2017 vanaf 10.00 uur van harte welkom in de Maldegemse Bibliotheek, Schouwburgplaats 3-5. Inschrijven kan aan de balie van de bibliotheek. De prijs is € 7,00 of € 5,00 als je lid bent bij de bibliotheek of het Davidsfonds. Er is een verwelkoming met koffie en koek voorzien. Na het interview kan je gezellig napraten met een glaasje cava.

 

Contact