recyclagepark

Toegang recyclagepark voor niet-Maldegemnaars

Het recyclagepark ligt op het einde van de Steenhouwerslaan. Je kan er terecht met zo'n veertig verschillende afvalsoorten. Gemeente Maldegem zorgt ervoor dat die als grondstof in de recyclagesector terechtkomen of op een milieuvriendelijke wijze worden verwerkt. Daarvoor is het belangrijk dat je correct sorteert.

Voorwaarden

Als niet-inwoner van Maldegem kan je toch toegang krijgen tot het recyclagepark in volgende situaties:

  • Als je een tweede verblijf hebt in Maldegem.
  • Als je een bedrijf hebt in Maldegem.
  • Als je een andere nationaliteit hebt.

Aanvraag

Personen met een tweede verblijf of bedrijf in Maldegem en personen met een andere nationaliteit kunnen met een aanvraagformulier via de Milieudienst toegang krijgen tot het recyclagepark.

De Milieudienst verwerkt de aanvraag, nadien krijg je toegang tot het recyclagepark door middel van je identiteitskaart of badge (voor niet-Belgen die niet over een identiteitskaart met chip beschikken).

Wie als tweede verblijver een aanvraag indient voor toegang tot het recyclagepark wordt automatisch opgenomen in de lijst van tweede verblijvers. De Financiële dienst van Gemeente Maldegem beheert deze lijst waardoor je in aanmerking komt voor de gemeentelijke belasting op tweede verblijven.

Doe je aanvraag online via onderstaande knop of maak een afspraak. 

Dien hier je online aanvraag in

Maak hier een afspraak

Meenemen naar je afspraak

  • Het ingevulde aanvraagformulier
  • Een kopie van de voor- en achterzijde van je identiteitskaart

Prijs

Inschrijvingen voor toegang tot het recyclagepark zijn gratis. Ook voor de badge worden geen kosten aangerekend. In geval van verlies of beschadiging zal je voor de tweede badge een waarborg van €50 moeten betalen.

Vragen?

Wil je meer informatie over afzalinzameling in Maldegem of heb je vragen over het recyclagepark? Wij helpen je graag verder!

 

Contact