klimaatfoto-maldegem-met-label-website.jpg

Uitdaging 6: dingen delen

Ga een maand lang op 'dingendieet'! Deel of doneer wat je niet gebruikt, repareer wat stuk is, upcycle en geef nieuw leven.

 

Afdankertjes worden design (dat je zelf kan maken!)

Spullen een tweede leven geven is hip. Niet alleen omdat je creatief kan zijn en recycleert, ook voor je portefeuille is upcyclen fantastisch. Na een behoorlijke selectieronde op het web hebben wij deze 4 doe-het-zelf-voorwerpen eruit gelicht, omdat ze poepsimpel te maken zijn én omdat ze eruit zien als duur design. Kijk, lees en ga vooral zelf aan de slag!

De laptop case

Een hippe case voor je laptop kost al snel heel wat geld, en dan te bedenken dat je hem ook gewoon zelf kan maken. Met een trui die je niet meer draagt bijvoorbeeld. Caitlin, het meisje dat onderstaande laptop case maakte, kocht een oude trui in een tweedehandswinkel. Niet omdat hij paste, wel omdat ze gek was van het patroon. Lees hoe ze er een laptop case van maakt op haar eigen blog The Merry Thought.

 

Het potloodbakje

Heb je ergens in je kelder nog restjes verf staan en vanachter in de voorraadkast lege glazen potten die nog kunnen dienen? Dan heb je al genoeg materiaal voor deze super simpele en smaakvolle potloodbakjes. De truc is om een beetje verf in de pot te gieten, er hard mee te schudden met het deksel op, de overschot terug in de verfpot te gieten, de restjes ondersteboven te laten uitlekken op het dekseltje, de potjes twee dagen laten drogen en klaar is kees. Meer foto’s en uitleg, vind je op de blog van de Finse Kootut Murut.

De kroonluchter

Koper is helemaal in en geeft een strak en modern interieur meteen de nodige warmte. Voor deze prachtige kroonluchter vertrek je met een oude lampenkap met een metalen frame erin. Schilder hem met koperen verf uit een spuitbus. Mandi van make-overblog Vintage Revivals kwam zelf op dit idee. Hoe ze het waarmaakte, lees je hier.

De badmat

Als er één materiaal is dat goed tegen vocht kan, dan is het wel kurk. Daar een badmat mee maken, kan dus perfect. Als je het ziet zitten om 150 tot 200 kurken te verzamelen alleszins. Restaurants in je buurt zullen je graag verder helpen. Een klein beetje handigheid is aangewezen voor het maken van deze badmat, maar een echte handige Harry of Henriëtte hoef je niet te zijn. Courtney van Rugsusa geeft je graag meer uitleg.

 

Contact