UiTPAS Meetjesland

UiTPAS Meetjesland is een spaar- en voordeelkaart voor zowel sport-, cultuur- als jeugdactiviteiten, voor iedereen! Maldegemse inwoners kunnen nu al genieten van de UiTPASvoordelen in Eeklo en Assenede én Maldegem!

Een spaarkaart…

Met je UiTPAS spaar je bij elke deelname aan een vrijetijdsactiviteit punten. Gratis of betalend aanbod, een langlopende reeks of een éénmalige activiteit: voor elke deelname kan je punten sparen!

… én een voordeelkaart!

Ruil je gespaarde punten in tegen mooie voordelen zoals een korting op de toegangsprijs, een gratis drankje of gadget. Zelfs zonder punten doe je voordeel met je Meetjeslandse UiTPAS! Bij de aankoop van je UiTPAS krijg je een aantal welkomstvoordelen cadeau. Die kan je onmiddellijk opnemen, zonder nog maar één punt gespaard te hebben!

Hoe werkt UiTPAS Meetjesland?

1. koop een UiTPAS Meetjesland

Een UiTPAS kost € 5. Als je jonger bent dan 26 jaar betaal je € 2 en voor een UiTPAS met kansentarief betaal je € 1 (alle informatie over UiTPAS met kansentarief vind je iets lager op deze pagina) Je verdient de aankoopprijs dubbel en dik terug, want je krijgt onmiddellijk enkele leuke welkomstvoordelen cadeau zonder nog maar één punt gespaad te hebben. Je kaart blijft bovendien onbeperkt geldig.

Waar kan ik een UiTPAS Meetjesland kopen?

Zondag 26 augustus 2018 kan je voor de eerste keer in Maldegem een UiTPAS Meetjesland aankopen. Vanaf maandag 27 augustus is de UiTPAS te koop in onderstaande verkooppunten.

 • Bibliotheek Maldegem, Schouwburgplaats 3
 • CC Den Hoogen Pad, Adegem-Dorp 16/B
 • UiTloket in het gemeentehuis, Marktstraat 7
 • Sporthal MEOS, Bloemestraat 36/D
 • Sociaal Huis, Mevrouw Courtmanslaan 92*

*Hier kan je ook een UiTPAS Meetjesland met kansentarief aanvragen, maak hiervoor een afspraak. 

2. Spaar punten

Met UiTPAS Meetjelsand spaar je bij elke deelname aan een vrijetijdsactiviteit bij een deelnemende organisatie punten.

Alle deelnemende organisaties vind je hier.

Wil jij als vereniging ook jouw leden belonen bij deelname aan een activiteit? Contacteer dan zeker de Jeugd-, Sport- of Cultuurdienst!

3. Ruil je gespaarde UiTpunten

Gespaarde punten kunnen omgeruild worden tegen mooie voordelen zoals een korting op de toegansprijs, een gratis drankje of gadget.

Ontdek hier alle informatie over UiTPAS Meetjesland! 

In Maldegem kunnen inwoners met een beperkt inkomen een UiTPAS Meetjesland met kansentarief aanvragen.

Deze nieuwe UiTPAS vervangt de vroegere financiële tussenkomst voor vrijetijdsparticipatie.

Wat is een UiTPAS met kansentarief?

Met deze UiTPAS spaar je niet alleen punten, maar geniet je ook van het kansentarief: 75 % korting op je deelname aan gemeentelijke vrijetijdsactiviteiten of activiteiten van deelnemende verenigingen.

Vb. voor een activiteit die normaal € 10 kost, betaal je met een UiTPAS slechts € 2,50. Zo kan iedereen van cultuur, sport en vrije tijd genieten!

Deze korting is geldig op activiteiten van organisaties die UiTPAS aanbieden in Maldegem, maar ook in Assenede en Eeklo!

Zowel de gemeentelijke vrijetijdsdiensten (jeugd, sport, cultuur, bibliotheek) als het Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef en het Huis van het Kind kennen een kortingstarief toe voor mensen met een beperkt inkomen.  Maar ook heel wat jeugd-, sport- en andere verenigingen zijn aangesloten.

Deelnemende organisaties

Alle deelnemende organisaties vind je hier.

Wie heeft recht op een UiTPas Meetjesland met kansentarief?

Om recht te hebben op een UiTPAS Meetjesland met kansentarief moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.

 • Inwoner zijn van Maldegem, Assenede of Eeklo of er zijn gewoonlijke verblijfplaats hebben
 • én hoogtens één bescheiden woning in eigendom hebben waarvan het niet geïndexeerd Kadastraal Inkomen niet meer bedraagt dan 745 euro (referentietijdstip: 1 januari 1975)
 • én behoren tot één van onderstaande categorieën:
  • recht hebben op de verhoogde tegemoetkomting i.k.v. ziekte- en invaliditeitsverzekering; of
  • recht hebben op een (equivalent) leefloon; of
  • in budgetbeheer zijn bij de OCMW's van Maldegem, Assenede of Eeklo, of CAW Oost-Vaanderen; of
  • toegelaten zijn tot collectieve schuldenregeling bij een erkend schuldbemiddelaar; of
  • als asielzoeker verblijven in een Lokaal Opvanginitiatief in Maldegem of Assenede of in het Rode Kruis Opvangcentrum te Eeklo

Indien je niet behoort tot één van bovenstaande categorieën, maar in een sociaal en/of financieel moeilijke situatie verkeert die werd onderzocht door een medewerker van het betrokken Sociaal Huis of OCMW, neemt het Bijzonder Comité Sociale Dienst van het betreffende OCMW de beslissing tot al dan niet toekenning van een UiTPAS Meetjesland met kansentarief.

De UiTPAS Meetjesland met kansentarief wordt toegekend aan elke rechthebbende met inbegrip van de inwonende gezinsleden die ten laste zijn van de gerechtigde.

Bekijk hier alle voorwaarden.

Wat kost het?

De UiTPAS met kansentarief is te koop voor € 1 (i.p.v. € 5) in het Sociaal Huis, Mevrouw Courtmanslaan 92.  De kaart blijft onbeperkt geldig.

Maak een afspraak om een UiTPAS Meetjesland met kansentarief aan te vragen en breng hiervoor je identiteitskaart mee. 

Maak hier een afspraak om een UiTPAS met kansentarief aan te vragen

 

Contact