Update 24 juli – Bijkomende maatregelen om de heropflakkering van het coronavirus af te remmen

24
jul
2020

De Federale overheid heeft gisteren een aantal maatregelen genomen die vanaf morgen, zaterdag 25 juli, in het hele land van toepassing zullen zijn. Alle maatregelen kan je raadplegen via https://crisiscentrum.be/nl/news/crisisbeheer/lokale-en-nationale-aanpak-om-de-heropflakkering-van-het-coronavirus-af-te-remmen

Maatregelen in Maldegem

Alle maatregelen, genomen door de Federale overheid, gelden ook in Maldegem. Mondmaskers zullen dus vanaf 25 juli verplicht zijn in alle horecazaken en in alle openbare gebouwen en op de maandagmarkt.

Bijkomend zal iedereen die vanaf zaterdag 25 juli in de Maldegemse horecastraat (Marktstraat) komt, verplicht een mondmasker moeten dragen, dit tussen 18.00 uur en 1.00 uur op vrijdag en zaterdag en tussen 16.00 en 22.00 uur op zondag. Enkel wanneer je neerzit, mag je je mondmasker afnemen. Alle info over de tijdelijke Maldegemse horecastraat kan je raadplegen via www.maldegem.be/horecastraat.

Het masker blijft sterk aanbevolen in alle andere gevallen, vooral in situaties waar de veiligheidsafstand niet kan worden gegarandeerd.

Lokale contactopsporing

De gemeente heeft een samenwerking met de Maldegemse huisartsen om de contactopsporing na een positieve test heel gericht te kunnen doen. Wie een positieve test aflegt, zal gecontacteerd worden door een medewerker van de gemeente met respect voor je privacy. We willen op die manier niet enkel tijd winnen, maar ook veel persoonlijker te werk gaan.

6 gouden regels

Het virus is nog niet overwonnen. Laten we samen blijven strijden tegen corona. Hou je daarom zeker aan deze zes gouden regels, ook als je naar het buitenland gaat:

  • Respecteer de hygiënemaatregelen ;
  • Doe activiteiten het liefst buiten ;
  • Wees extra voorzichtig met kwetsbare mensen ;
  • Blijf op een veilige afstand (1m50) ;
  • Beperk je contacten tot 15 personen per week ;
  • En beperk ook bijeenkomsten tot 15 personen.

Zorg voor jezelf en voor elkaar, je bent een Topmaldegemnaar!

Contact