Vaccinatiecentrum Sanapolis

e inwoners van Maldegem, Damme, Eeklo en Sint-Laureins krijgen hun vaccinatie in het vaccinatiecentrum Sanapolis in Sijsele. 

Adres

Vaccinatiecentrum Sanapolis

Gentse Steenweg 132

8340 Sijsele-Damme

Vaccinatie-uitnodiging

Elke Maldegemnaar die nog niet gevaccineerd is, zal een uitnodiging krijgen. In de brief zal onder meer duidelijk vermeld staan wanneer (datum en uur) je je dient aan te melden in het vaccinatiecentrum Sanapolis te Sijsele voor je eerste én je tweede vaccinatie. Houd de brief goed bij en neem hem mee naar je vaccinatie. 

Registreren 

Registreer je afspraak via één van de drie onderstaande mogelijkheden:

  1. scan de QR-code die je op je uitnodigingsbrief vindt;
  2. surf naar http://laatjevaccineren.be/registratie en vul de vaccinatiecode in die je op je uitnodigingsbrief vindt;
  3. bel naar het callcenter van Sanapolis via tel. 0800 82 166 (bereikbaar op weekdagen tussen 9.00 en 16.00 uur).

Het is belangrijk dat je je afspraak registreert. Laat je eventueel bijstaan door familie of vrienden om dit te doen.

Meenemen naar het vaccinatiecentrum 

  • identiteitskaart
  • uitnodigingsbrief
  • chirurgisch mondmasker
  • medicatieschema (indien van toepassing)

 

Vervoer naar Sanapolis

De gemeente regelt voor iedereen, die niet goed te been is of geen vervoer heeft naar Sanapolis en geen beroep kan doen op een persoonlijk netwerk (vrienden, familie, buren,...) vervoer van en naar het vaccinatiecentrum in Sijsele. 

Doe een aanvraag voor vervoer via tel. 0800 82 166 (bereikbaar op weekdagen tussen 9.00 en 16.00 uur) of vaccin@sanapolis.be. Vermeld de datum van je afspraak die je op je uitnodiging vindt. De medewerkers van het callcenter bekijken samen met jou het geschikte vervoer. 

Dit vervoer zal vooral gebeuren met vrijwilligers. Chauffeur-vrijwilligers kunnen zich steeds aanmelden via tel. 0800 82 166 of vaccin@sanapolis.be

Vragenlijst bij vaccineren

In het vaccinatiecentrum overloopt een verpleegkundige samen met jou een vragenlijst over je gezondheidstoestand. Ter voorbereiding kan je thuis deze vragenlijst al eens overlopen en eventueel hulpbehoevende mensen uit je omgeving hierbij helpen. Vul de vragenlijst correct en eerlijk in en neem ze mee op de dag van je vaccinatie. Zo kan alles vlot en veilig verlopen. Je kan de vragenlijst hier vinden.

Wachtlijst

Iedereen die ouder is dan 18 jaar, nog geen uitnodiging ontvangen heeft voor vaccinatie en zich snel kan verplaatsen naar het vaccinatiecentrum, kan zich op de reservelijst inschrijven via www.qvax.be. Als het vaccinatiecentrum mensen nodig heeft om vrijgekomen vaccinatieplaatsen binnen jouw doelgroep in te vullen, zal het centrum jou contacteren.

Het vaccinatiecentrum Sanapolis werkt eerst de eigen reservelijst met 65-plussers af. Zij hadden eerder al de mogelijkheid om zich in te schrijven op een reservelijst en moeten zich dus niet opnieuw registreren via QVax.

Met deze lijst zullen we vrijgekomen plaatsen vlot invullen zodat geen enkel vaccin verloren gaat!

Vrijwilligers

Om alles in het vaccinatiecentrum in goede banen te leiden, zullen helpende handen hard nodig zijn. 

We zoeken mensen die kunnen helpen met vaccineren, administratie, logistiek, coördinatie, apotheker, arts,... 

Wil je graag helpen? Registreer je hier. 

Niet elke vrijwilliger zal onmiddellijk ingezet worden in een vaccinatiecentrum. Naarmate de leveringen van de vaccins zullen zijn, zullen we steeds meer vrijwilligers kunnen inzetten. 

Vaccinatieteller

Wanneer word ik gevaccineerd?

Nu er goedgekeurde vaccins zijn tegen het coronavirus, zijn er nog niet meteen voldoende vaccins voor iedereen. Daarom werd een vaccinatiestrategie bepaald met een aantal prioritaire groepen. Bewoners en medewerkers van woonzorgcentra worden als eerste gevaccineerd. Pas in een latere fase, als er meer vaccins op de markt komen, kunnen er meer mensen worden gevaccineerd. 

Meer informatie hierover vind je op de website laatjevaccineren.be 

COVID-certificaat

Vanaf 1 juli 2021 zal reizen binnen de Europese Unie vlotter kunnen dankzij het persoonlijke COVID-certificaat. Wie gevaccineerd is, recent een negatieve COVID-test aflegde of is hersteld na een positieve COVID-test, zal met het certificaat met QR-code kunnen aantonen dat hij ‘covid safe’ is om te reizen. Alle info kan je lezen in onderstaand nieuwsbericht of via www.covidsafe.be.

Vragen?

Callcenter

Wie problemen ondervindt bij de registratie of vragen heeft, kan terecht bij het callcenter:

FAQ

De antwoorden op veelgestelde vragen kan je hier raadplegen.