Vaccinatiecentrum Sanapolis

De inwoners van Maldegem, Damme, Eeklo en Sint-Laureins krijgen hun vaccinatie in het vaccinatiecentrum Sanapolis in Sijsele. 

Het vaccinatiecentrum sluit op woensdag 13 oktober haar deuren.

Adres

Vaccinatiecentrum Sanapolis

Gentse Steenweg 132

8340 Sijsele-Damme

Vaccinatie-uitnodiging

Elke Maldegemnaar die nog niet gevaccineerd is, zal een uitnodiging krijgen. In de brief zal onder meer duidelijk vermeld staan wanneer (datum en uur) je je dient aan te melden in het vaccinatiecentrum Sanapolis te Sijsele voor je eerste én je tweede vaccinatie. Houd de brief goed bij en neem hem mee naar je vaccinatie. 

Registreren 

Registreer je afspraak via één van de drie onderstaande mogelijkheden:

 1. scan de QR-code die je op je uitnodigingsbrief vindt;
 2. surf naar http://laatjevaccineren.be/registratie en vul de vaccinatiecode in die je op je uitnodigingsbrief vindt;
 3. bel naar het callcenter van Sanapolis via tel. 0800 82 166 (bereikbaar op weekdagen tussen 9.00 en 16.00 uur).

Het is belangrijk dat je je afspraak registreert. Laat je eventueel bijstaan door familie of vrienden om dit te doen.

Meenemen naar het vaccinatiecentrum 

 • identiteitskaart
 • uitnodigingsbrief
 • chirurgisch mondmasker
 • medicatieschema (indien van toepassing)

 

Vervoer naar Sanapolis

De gemeente regelt voor iedereen, die niet goed te been is of geen vervoer heeft naar Sanapolis en geen beroep kan doen op een persoonlijk netwerk (vrienden, familie, buren,...) vervoer van en naar het vaccinatiecentrum in Sijsele. 

Doe een aanvraag voor vervoer via tel. 0800 82 166 (bereikbaar op weekdagen tussen 9.00 en 16.00 uur) of vaccin@sanapolis.be. Vermeld de datum van je afspraak die je op je uitnodiging vindt. De medewerkers van het callcenter bekijken samen met jou het geschikte vervoer. 

Dit vervoer zal vooral gebeuren met vrijwilligers. Chauffeur-vrijwilligers kunnen zich steeds aanmelden via tel. 0800 82 166 of vaccin@sanapolis.be

Vragenlijst bij vaccineren

In het vaccinatiecentrum overloopt een verpleegkundige samen met jou een vragenlijst over je gezondheidstoestand. Ter voorbereiding kan je thuis deze vragenlijst al eens overlopen en eventueel hulpbehoevende mensen uit je omgeving hierbij helpen. Vul de vragenlijst correct en eerlijk in en neem ze mee op de dag van je vaccinatie. Zo kan alles vlot en veilig verlopen. Je kan de vragenlijst hier vinden.

Wachtlijst

Iedereen die ouder is dan 18 jaar, nog geen uitnodiging ontvangen heeft voor vaccinatie en zich snel kan verplaatsen naar het vaccinatiecentrum, kan zich op de reservelijst inschrijven via www.qvax.be. Als het vaccinatiecentrum mensen nodig heeft om vrijgekomen vaccinatieplaatsen binnen jouw doelgroep in te vullen, zal het centrum jou contacteren.

Het vaccinatiecentrum Sanapolis werkt eerst de eigen reservelijst met 65-plussers af. Zij hadden eerder al de mogelijkheid om zich in te schrijven op een reservelijst en moeten zich dus niet opnieuw registreren via QVax.

Met deze lijst zullen we vrijgekomen plaatsen vlot invullen zodat geen enkel vaccin verloren gaat!

Vrijwilligers

Om alles in het vaccinatiecentrum in goede banen te leiden, zullen helpende handen hard nodig zijn. 

We zoeken mensen die kunnen helpen met vaccineren, administratie, logistiek, coördinatie, apotheker, arts,... 

Wil je graag helpen? Registreer je hier. 

Niet elke vrijwilliger zal onmiddellijk ingezet worden in een vaccinatiecentrum. Naarmate de leveringen van de vaccins zullen zijn, zullen we steeds meer vrijwilligers kunnen inzetten. 

Vaccinatieteller

Wanneer word ik gevaccineerd?

Momenteel wordt iedereen vanaf de leeftijd van 12 jaar uitgenodigd voor vaccinatie. Vaccinatie van 12-15-jarigen gaat van start vanaf 19 juli 2021. Meer informatie hierover vind je op de website laatjevaccineren.be 

Tweede kans

Wie niet is ingegaan op zijn uitnodiging tot vaccinatie en dus niet gevaccineerd is, zal nog eens uitgenodigd worden nadat iedereen in de volwassen bevolking een eerste keer is uitgenodigd. Dit zal opnieuw een uitnodiging per brief, e-box en e-mail zijn zoals de eerste uitnodiging. Je krijgt dus een nieuwe kans tot vaccinatie.

Wie zijn vaccinatie-uitnodiging aan zich heeft laten voorbij gaan zonder aan te geven het vaccin te weigeren, zal automatisch opnieuw worden uitgenodigd. Mensen die actief geweigerd hebben om zich te laten vaccineren, zullen eerst zelf moeten aangeven dat ze opnieuw uitgenodigd willen worden. dat kan via QVAX.

Inhaalvaccinaties

Heb je er alles aan gedaan om je tweede afspraak voor vaccinatie na te komen, maar geraak je er écht niet? Dan kan je , nadat iedereen van de volwassen bevolking is uitgenodigd geweest, een inhaalvaccinatie krijgen. Want een tweede dosis krijgen op een later moment is veiliger dan helemaal geen tweede dosis. Hoe dat zal gebeuren, wordt momenteel verder uitgewerkt.

Surf naar covidvaccin.doclr.be en vul hier je vaccinatiecode in of contacteer het callcenter van Sanapolis.

 

Coronacertificaat 

Er zijn 3 soorten certificaten waar je binnen Europa mee kunt reizen:

 1. Vaccinatiecertificaat: dit krijg je als je bent gevaccineerd. Het is beschikbaar de ochtend na registratie
 2. Herstelcertificaat: je hebt recent corona gehad (niet langer dan 180 dagen geleden)
 3. Testcertificaat: je had een negatieve coronatest (maximum 72 uur oud)

Download je coronacertificaat via

 • de gratis CovidSafeBE-app;
 • de websites mijngezondheid.be of mijnburgerprofiel.be.
 • Je kan het ook per post aanvragen via  tel. 078 78 78 50.  

Meer info via de website covidsafe.be of tel. 078 78 78 50.  

Ga naar Covidsafe.be

 

Covid Safe Ticket

Het Covid Safe Ticket is enkel geldig in België en is specifiek bedoeld om toegang te krijgen tot evenementen zonder dat je een mondmasker moet dragen en 1,5 meter afstand moet houden. Organisatoren zijn niet verplicht om met het ticket te werken. 

Het Covid Safe Ticket werkt op dezelfde manier als het Europees coronacertificaat en kan je via dezelfde kanalen aanvragen (zie hierboven). Bij een Covid Safe Ticket is een negatieve PCR-test echter 48 uur geldig, een sneltest (antigeentest) slechts 24 uur.    

Indien je reeds beschikt over een geldig coronacertificaat, hoef je dus geen bijkomend document aan te vragen.

 

Meer info via de website covidsafe.be of tel. 078 78 78 50.  Of informeer je via de website of andere contactgegevens van het evenement.

Ga naar Covidsafe.be

Vragen?

Callcenter

Wie problemen ondervindt bij de registratie of vragen heeft, kan terecht bij het callcenter:

FAQ

De antwoorden op veelgestelde vragen kan je hier raadplegen.