klimaatfoto-maldegem-met-label-website.jpg

Voedselteam Maldegem - Adegem

Een voedselteam is een groep mensen die samen basisvoedsel aankopen bij lokale of regionale producenten en dat wekelijks afhalen in een gemeenschappelijk depot. Bestellingen en betalingen van de producten gebeuren praktisch via een webwinkel.
Een voedselteam is een groepje vrijwilligers die zich autonoom organiseren en op die manier baas zijn over het eigen voedsel. Het is een eerlijke en gemakkelijke manier om je eten lokaal aan te kopen en zeker te zijn van de kwaliteit ervan.   Voedselteams zijn regionaal georganiseerd. Iedere regio heeft zijn eigen werking, maar de basis is overal dezelfde:

  • Een kerngroep vult enkele vaste taken in.
  • leden bestellen zo regelmatig mogelijk via de webwinkel.
  • leden betalen  jaarlijks lidgeld, een teambijdrage en maandelijks hun bestellingen.
  • Producten worden wekelijks in één gemeenschappelijk depot afgeleverd.
  • leden staan in voor een vlotte depotwerking.

Voedselteam Maldegem - Adegem

Voedselteam Maldegem-Adegem is een recent team uit 2017 dat veel belang hecht aan het sociale aspect van de werking. Naast de wekelijkse afhaalmomenten is het team van plan om activiteiten te organiseren die mensen samenbrengt; zoals gezamelijk soep maken of workshops organiseren.

Producten bestellen
Bestellen kan van zaterdag tot donderdagavond via de webwinkel van Voedselteams. De door u bestelde producten kan je dan de week later op vrijdag afhalen tussen 15u00 en 19u00 in het depot.

Op het einde van de maand reken je telkens je aankopen af voor die volledige maand. Van het te betalen saldo brengt de financieel verantwoordelijke van het team je op de hoogte.

Interesse om VT-lid te worden in Maldegem-Adegem?
Ben je wel gewonnen voor het voedselteamverhaal en wil je zelf lid worden van het team, neem dan contact op via onderstaande knop met de lokale groepsverantwoordelijke van VT-Maldegem-Adegem. Zij helpt je graag verder met al je vragen en beschikt over een demo-account waarin je het lokale productaanbod en de werkwijze kan ontdekken. Het is vrij beschikbaar op aanvraag.

Lidmaatschap bij Voedselteams kost € 15,00 per jaar per gezin. Om de lokale werking te ondersteunen vraagt het team een maandelijkse bijdrage van € 1,00.

Heb je toch nog enige twijfels? Geen probleem, je hoeft niet meteen in te stappen. Wij voorzien een proefperiode van één maand, gedurende die maand kan je testen of het Voedselteam-systseem voor jou een haalbaar systeem is. Ben je na één maand overtuigd, dan kan je volwaardig lid worden. Mocht dit niet zo zijn, kan je eenvoudig uitstappen, zonder enige uitstapkost of -verplichting.

Dus waarom niet eens een sprongetje wagen? Misschien is het Voedselteam-gras echt wel groener!

Contact