Voorleesweek

16
nov
2023

Van 18 tot 26 november vieren we de magie van verhalen tijdens de jaarlijkse Voorleesweek. Dit jaar staat alles in het teken van 'Voorleesbuddy's' met als slogan: "Word jij mijn voorleesbuddy?" De Bibliotheek van Maldegem zet daarom deze week graag haar voorleesbuddy’s in de kijker!

Voorleeshalfuurtjes

Elke eerste zaterdag van de maand, om 10.45 uur, verwelkomen we kinderen van 3 tot 8 jaar in de bibliotheek voor gezellige voorleesmomenten. De kinderen worden ingedeeld in groepjes op basis van hun leeftijd. Elk voorleesmoment heeft een boeiend thema, van vriendschap tot avontuur.

Haal je stempelkaart af aan de balie en verzamel een stempel bij elk voorleeshalfuurtje. Aan het einde van het schooljaar verloten we een fantastisch boekenpakket onder alle stempelkaarten. Ouders en grootouders zijn van harte welkom om samen met hun kleintjes te genieten van deze betoverende verhalen

Wanneer?

Zaterdag 2 december, 6 januari, 3 februari, 2 maart, 6 april, 4 mei, 1 juni

telkens om 10.45 uur

Locatie

Bibliotheek Maldegem

Prijs?

gratis

Inschrijven is niet nodig

Workshop interactief voorlezen aan jonge kinderen

Wil je leren hoe je kan voorlezen aan een jong kind, welke boekjes geschikt zijn en hoe je van een voorleesmoment een gezellig, intiem moment maakt? Neem deel aan de workshop ‘interactief voorlezen voor jonge kinderen’ op dinsdag 21 november. Een interessante vorming voor (groot)ouders van jonge kinderen, leerkrachten of opvoeders.

Boeken vormen een krachtig medium om een rijke taal bij jonge kinderen aan te brengen. Kinderen pikken heel vele nieuwe woordenschat uit boeken en verhalen.

In boekjes schuilt bovendien een hele diverse wereld die je samen met je baby, peuter of kleuter speels kan ontdekken.

Wanneer?

Dinsdag 21 november van 19.00 tot 21.00 uur

Waar?

LDC Oud St. Jozef, Mevr. Courtmanslaan 92

Inschrijven

Via www.maldegem.be/workshop-interactief-voorlezen (€5) 

Een hartelijke dank aan onze voorleesvrijwilligers

Wij willen onze oprechte waardering uitspreken voor alle toegewijde voorleesvrijwilligers die met hun liefde voor verhalen en kinderen onze activiteiten mogelijk maken. Bedankt! 

Contact