Vrijwilligers gezocht voor de stembureaus

Het gemeentebestuur is op zoek naar vrijwilligers die fungeren als voorzitter, secretaris of bijzitter van een stembureau. Elk stembureau is samengesteld uit een zestal personen. Voor Maldegem moeten er 26 stembureaus samengesteld worden.

Als voorzitter of secretaris krijg je kort voor de verkiezingen een opleiding. Bijzitters worden op de verkiezingsdag door de voorzitter kort ingelicht.

Voorwaarden

  • Je bent ingeschreven in het bevolkingsregister van Maldegem.
  • Je bent stemgerechtigd.
  • Als voorzitter ben je bij voorkeur in het bezit van een diploma hoger of universitair onderwijs.
  • Als secretaris heb je best al wat administratieve kennis.
  • Als bijzitter sta je in voor onder andere de aanstippingslijst, controleer je het identiteitsbewijs van de kiezers, stempel je de oproepingskaarten af of regel je de instroom van kiezers in het bureau.
  • Je bent aanwezig van bij de opstart tot na het afsluiten van het stembureau, dus van ongeveer 7.15 uur tot 13.00 uur.

Vergoeding

Tijdens de verkiezingsdag voorziet het gemeentebestuur de nodige hapjes en drankjes. Daarnaast ontvang je nadien een kleine financiële vergoeding.

Ook vrijwilligers voor telbureaus gezocht

Wil je je steentje bijdragen in de verwerking van de stemmen? Het kieskanton Eeklo, waaronder Maldegem valt, is ook nog op zoek naar voorzitters, secretarissen en bijzitters voor de telbureaus. Voor Maldegem worden 27 telbureaus samengesteld. Deze telbureaus zullen in Eeklo gelegen zijn.

De voorwaarden zijn dezelfde als die voor de stembureaus, maar je moet kunnen aanwezig zijn in de namiddag en avond, dus van ongeveer 13u tot 20u.

Info en inschrijven

Wie zich geroepen voelt om vrijwilliger te zijn tijdens de verkiezingen, kan zijn/haar persoonsgegevens doorgeven aan dienst bevolking met vermelding naam, adres, e-mailadres en gsm-nummer. Vermeld ook of je je voor een stembureau of telbureau wilt opgeven.

De verantwoordelijke van de verkiezingen zal dan contact opnemen om verder af te spreken.

Heb je nog vragen? Contacteer dan gerust dienst bevolking.

 

Contact