Week van de Groeilamp

2
mei
2023

Elk jaar van 16 tot 23 mei laten we ons licht schijnen op ‘opvoeden en opgroeien’. Want groot worden, dat gaat niet helemaal vanzelf. Ouders, grootouders en andere opvoeders zorgen er elke dag voor dat kinderen opgroeien in een warme en positieve leefomgeving.

In de week van de groeilamp steken we samen de groeilamp aan om alle geweldige ouders, familieleden en opvoeders in de spotlights te zetten. Omdat jullie dat dubbel en dik verdienen. En om de plaatsen waar je je licht kan opsteken als je het even niet meer weet, in de kijker te zetten. Want ook dat is opvoeden: er is geen licht zonder schaduw. En dat is oké!

Doe mee met de tekenwedstrijd

Het Huis van het Kind en de bibliotheek slaan de handen in elkaar en organiseren opnieuw een tekenwedstrijd voor de groeiende jeugd van Maldegem. Elke deelnemer maakt kans op een prijspakket.

Wat moet je doen?

Je kan de kleurplaat downloaden via onderstaande knop.

 1. Kleur de kleurplaat in en teken wat jij later wil worden.
 2. Dien je kleurplaat in tot en met 28 mei
  • aan het onthaal van lokaal dienstencentrum Oud St. Jozef
  • aan het onthaal van de bibliotheek
  • aan het onthaal van het gemeentehuis
  • of scan je tekening in en mail hem naar huisvanhetkind@maldegem.be.
 3. Op dinsdag 30 mei maken we de winnaars bekend op de Facebookpagina van Huis van het Kind Maldegem. Hou het in de gaten, misschien ben jij wel één van de gelukkige winnaars.

Download hier de kleurplaat

Boekstartdag op zaterdag 20 mei

Op zaterdag 20 mei is het tijd voor de boekstartdag. De bibliotheek organiseert die dag van 15.00 tot 17.00 uur een boekenmoment voor baby’s en peuters. Het wordt een gezellig ontmoetingsmoment met activiteiten op maat van de allerkleinsten. Grote broer en zus zijn natuurlijk ook welkom.

Programma

 • 15.00 - 17.00 uur Sensory play
 • 15.00 - 15.30 uur Prentenboekendans 2-3 jaar
 • 15.30 - 16.00 uur Baby-yoga
 • 15.45 - 16.00 uur Voorleeskwartiertje peuters
 • 16.00 - 16.30 uur Peuter-yoga

Boekstart wil ouders met hun heel jonge kinderen laten genieten van boeken. Want kinderen die al vroeg kennismaken met boeken zijn taalvaardiger en doen het vaak beter op school.

We voorzien voldoende plaats voor de buggy's, verschoonkussens en lekkere gezonde hapjes en drankjes! Natuurlijk bieden we die dag ook de kans aan ouders die hun boekstartpakket nog niet afgehaald hebben, om dit alsnog te doen.

Vooraf reserveren is niet nodig. Voor meer informatie kan je terecht op maldegem.bibliotheek.be/boekstartdag.

Tweedehandsbeurs voor baby- en kinderartikelen

Op zaterdagvoormiddag 27 mei organiseert het Huis van het Kind voor de tweede keer een tweedehandsbeurs voor baby’s- en kindermateriaal. Iedereen is welkom op de site aan Kunstacademie KUMA (Mevr. Courtmanslaan 92) tussen 9.00 en 13.00 uur. Bij slecht weer gaat de babybeurs in de K-ba door. Met deze tweedehandsbeurs willen we jonge gezinnen helpen om tegen een zacht prijsje een uitzet samen te stellen.

Meer informatie en alle voorwaarden vind je op onze website www.maldegem.be/babybeurs of neem contact met ons op via huisvanhetkind@maldegem.be of tel. 050 40 39 26.

Je kind laten groeien: je staat er niet alleen voor

Huis van het Kind Maldegem is een aanspreek- en doorverwijspunt voor allerlei vragen rond opvoeding. Je kan het hele jaar door contact met ons opnemen via huisvanhetkind@maldegem.be of tel. 050 40 39 26, we helpen je graag verder. We organiseren ook regelmatig vormingen voor ouders en opvoeders van jonge kinderen of tieners. Meer informatie vind je via www.maldegem.be/huisvanhetkind.

Contact