Week van de Groeilamp

11
mei
2022

Tijdens de Week van de Groeilamp organiseert Huis van het Kind Maldegem leuke acties om opvoeden in de kijker te zetten.

Dit jaar vindt de Week van de Groeilamp plaats van 16 tot 23 mei. Tijdens die week laten we extra licht schijnen op het thema opvoeden. Want groot worden, dat gaat niet vanzelf.

Babybeurs op zaterdag 21 mei

Op zaterdag 21 mei organiseert Huis van het Kind een tweedehandsbeurs met baby- en kinderspullen op het terrein naast de Kunstacademie, Mevr. Courtmanslaan 92. Tussen 10.00 en 16.00 uur verkopen heel wat jonge gezinnen mooie kinderspullen die in goede staat zijn. Ben je op zoek naar leuke tweedehands kinderkleding, speelgoed, kinderboeken en/of babyuitzet, kom dan zeker eens langs! In het Jeugdhuis kan je genieten van een drankje.

Hang je fopspeen in onze Tutjesboom vanaf 21 mei

Een Tutjesboom is een boom waaraan kinderen hun tutje kunnen hangen als ze klaar zijn om het weg te doen. Op zaterdag 21 mei om 10.00 uur onthullen we onze Maldegemse Tutjesboom op de site aan de Kunstacademie. Is jouw kind klaar om zijn/haar tutje af te geven? Zorg dat je erbij bent, want dappere kindjes die hun tutje aan de boom hangen, krijgen een leuke verrassing!

Tussen de leeftijd van 2 tot 4 jaar is het aan te raden om afscheid te nemen van de fopspeen omwille van de vorming van het gebit en de spraakontwikkeling. We beseffen dat een fopspeen afgeven een grote mijlpaal is in het jonge leven van een kind, daarom willen we in Maldegem een creatief alternatief aanbieden aan ouders en kinderen. Kies een lintje in onze Tutjesboom, hang jouw fopspeen aan het lintje en help zo mee onze Tutjesboom te versieren! 

Boekstart-dag op zaterdag 21 mei

Op zaterdag 21 mei van 15.00 tot 17.00 uur organiseert Bibliotheek Maldegem i.s.m. Huis van het Kind de Boekstartdag voor baby's en peuters. het wordt een gezellig ontmoetingsmoment met voldoende plaats voor buggy's en lekkere gezonde hapjes en drankjes! 

Boekstart wil ouders met hun heel jonge kinderen laten genieten van boeken. Want kinderen die al vroeg kennismaken met boeken zijn taalvaardiger en doen het vaak beter op school. 

Programma

15.00 - 17.00 uur Sensory play
15.00 - 15.30 uur Prentenboekendans 2-3 jaar
15.30 - 16.00 uur Baby-yoga
15.45 - 16.00 uur Voorleeskwartiertje peuters
16.00 - 16.30 uur Peuter-yoga

Alle activiteiten zijn gratis en zonder inschrijving. Alles gebeurt op maat van de allerkleinsten, maar grote broer en zus zijn natuurlijk ook welkom! 

Teken jouw droom en win een spelpakket 

Samen met de Huizen van het Kind Aalter, Assenede, Eeklo, Evergem, Lievegem, Sint-Laureins, Wachtebeke en Zelzate organiseren we een leuke tekenwedstrijd voor kinderen. Via de tekenwedstrijd willen we te weten komen waar kinderen van dromen in hun eigen gemeente. De drie mooiste tekeningen winnen een spelpakket!

Je kan de kleurplaat downloaden via onderstaande knop. Je vindt de kleurplaat deze week ook in het Vrij Maldegem.

 1. Kleur de kleurplaat in en teken waar jij van droomt in Maldegem.
 2. Dien je kleurplaat in tot en met 21 mei
  • aan het onthaal van lokaal dienstencentrum Oud St. Jozef
  • aan het onthaal van het gemeentehuis
  • geef hem af tijdens de babybeurs op zaterdag 21 mei 
  • of scan je tekening in en mail hem naar huisvanhetkind@maldegem.be.
 3. Op laatste dag van de week van de groeilamp, maandag 23 mei, maken we de winnaars bekend!

Download hier de kleurplaat

Je kind laten groeien: je staat er niet alleen voor

Huis van het Kind Maldegem is een aanspreek- en doorverwijspunt voor allerlei vragen rond opvoeding. Je kan het hele jaar door contact met ons opnemen via huisvanhetkind@maldegem.be of tel. 050 40 39 26, we helpen je graag verder. We organiseren ook regelmatig vormingen voor ouders en opvoeders van jonge kinderen of tieners. Meer informatie vind je via www.maldegem.be/huisvanhetkind.

Contact