Week van het Bos in het landschapspark Drongengoed

5
okt
2017

Van 8 tot 15 oktober gaat in heel Vlaanderen de Week van het Bos door. In Maldegem vieren we de Week van het Bos in het landschapspark Drongengoed. De gemeentebesturen van Maldegem en Knesselare staken samen met Regionaal Landschap Meetjesland en Agenschap Natuur en Bos een fantastisch programma in elkaar.

Zaterdag 7 oktober

Loopzoektocht
De sportdiensten van Maldegem en Knesselare organiseren een leuke loopzoektocht. Laat je begeleiden door de bosdieren en ga op zoek naar de juiste antwoorden op de vragen. Alle deelnemers krijgen een leuk aandenken. De zoektocht start vanaf 9.00 uur aan parking Krakeel.

Beheerwerken in het Maldegemveld
Het speelbos in het Maldegemveld wordt onder handen genomen. Iedereen is tussen 13.00 en 17.00 uur welkom om te helpen. We sluiten af met een gezellig kampvuur.

Zaklampentocht
De Smokkelaars organiseren een zaklampentocht. In groepjes maken we een wandeling op de donkere paadjes van het Drongengoed. Je wordt verwacht vanaf 19.00 uur aan parking Krakeel. Schrijf je in via www.smokelaarsmaldegem.be, deelnameprijs is € 3.

Zondag 8 oktober

Startfeest 
Tussen 13.30 en 17.00 uur kan je in en rond de Drongengoedhoeve heel wat beleven. Vanaf de Drongengoedhoeve zijn er 3 wandellussen uitgestippeld. Elke wandeling brengt je naar een plaats waar allerlei activiteiten te beleven vallen. Zo kan je katroltrekken, paalwerken, rijden met gekke fietsen en go-cars, inline-skaten, … Wie onderweg stempels verzamelt, krijgt een leuk gadget cadeau.

Bekendmaking winnaars ideeënwedstrijd
Om 16.00 uur worden de winnaars van de ideeënwedstrijd ‘Iedereen bouwt mee aan het landschapspark Drongengoed’ aan de Drongengoedhoeve bekend gemaakt.

Woensdag 11 oktober

Kinderapotheek
Laat de medicijnenman of –vrouw in je los, want in de workshop ‘kinderapotheek’ ga je aan de slag met geneeskrachtige kruiden! Kinderen tussen 6 en 12 jaar leren (on)kruiden (her)kennen en maken echte medicijnen die ze na afloop mogen meenemen naar huis. Kinderapotheek is een gratis activiteit en gaat door in de Drongengoedhoeve van 13.30 tot 16.30 uur. Inschrijven via www.knesselare.be

Lezing: een huis in de wildernis
Tijdens archeologische opgravingen hebben onderzoekers van de Gentse Universiteit restanten van de verdwenen Drongengoedhoeve ontdekt. Professor Wim De Clercq gaat tijdens deze lezing in op de resultaten van het onderzoek. De studie van de vondsten geeft ons informatie over hoe de middeleeuwse hoeve eruit zag. De lezing start om 19.30 uur in de Drongengoedhoeve. De inkomprijs is € 2, inschrijven is niet nodig.

Zaterdag 14 oktober

Nacht van de duisternis
De Week van het Bos eindigen we in schoonheid met de Nacht van de Duisternis. Wil je even genieten van de gezelligheid van een donkere nacht? Kom tussen 19.30 en 21.00 uur wandelen in het Drongengoedbos. Kies uit een familiezoektocht, sfeerwandeling of een avonturenzoektocht met GPS. Elke wandeling vertrekt aan de taxibaan van het vliegveld Ursel. Enkel voor de avonturenzoektocht dien je op voorhand in te schrijven via www.rlm.be. Na de wandeling kan je sterrenkijken of genieten van een kampvuur aan de Drongengoedhoeve.

Meer info over het programma en parkeergelegenheid vind je op www.drongengoed.be.

 

Contact