Werelddag van het verzet tegen armoede

15
okt
2021

Zondag 17 oktober is het ‘Werelddag van verzet tegen armoede’. Dit is een dag waarop we de strijd tegen armoede aankaarten, die dagelijks door velen wordt gevoerd. Het Steunpunt ter bestrijding van armoede, bestaansonzekerheid en sociale uitsluiting vraagt jaarlijks aan verenigingen en besturen om op deze dag extra aandacht te schenken aan mensen die zich dagelijks verzetten tegen de armoedestrijd. De boodschap van deze dag kan mee uitgedragen worden door een wit geknoopt laken uit te hangen. Dit symboliseert het verzet tegen armoede en sociale uitsluiting.

Maldegem strijdt tegen armoede

Met tal van initiatieven zoals AanZet, UiTPAS Maldegem, sociale kruidenier Philemon, automaat met menstruatieproducten, extra coronasteun, enz. gaan we elke dag de strijd aan tegen armoede in onze gemeente. We willen de Werelddag van verzet tegen Armoede in de kijker zetten en de boodschap van deze dag mee uitdragen. Daarom zullen we vanaf vrijdag 15 oktober witte geknoopte lakens uithangen. Het wit laken staat symbool voor ‘het ontsnappen’, de knoop symboliseert de armoede en de bijkomende problemen. De witte lakens zullen te zien zijn aan de gebouwen van het OCMW, het Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef en het gemeentehuis.

Ook medewerkers van de gemeente dragen hun steentje bij

De interne werkgroep binnen de Sociale Dienst van het OCMW verkoopt bovendien koekjes aan de medewerkers van de gemeente. Als medewerkers van het lokaal bestuur en als personen, willen we ook ons steentje bijdragen om de Werelddag van het verzet tegen Armoede in de kijker te zetten. Met de opbrengst van de verkoop krijgen Maldegemnaars die in (kans)armoede leven een extraatje.

Samen binden we de strijd tegen armoede aan!