Werken in de Sint-Barbarastraat, Industrielaan en Vliegplein verlopen volgens plan

17
nov
2023

In het kader van de transformatie van het bedrijvenpark zijn er momenteel werken aan de gang in de Sint-Barbarastraat, Industrielaan en Vliegplein. Deze werken verlopen volgens plan en de vooropgestelde timing wordt gerespecteerd. We geven jullie graag een update mee rond de stand van zaken.

Fase 1: Sint-Barbarastraat en Industrielaan

De werken in de Sint-Barbarastraat en deel van de Industrielaan naderen hun eindfase, zo werd recent al de rijweg aangelegd in de Sint-Barbarastraat en volgt weldra de betonverharding in de Industrielaan. In de komende periode zullen de opritten en fietspaden aangelegd worden. De werken in dit deel zullen tegen eind dit jaar afgerond worden zodoende dit in gebruik kan worden genomen vanaf begin januari 2024 voor de omleidingen in kader van de werken in Krommewege.

Voor de bewoners van het deel Oude Gentweg tussen de Sint-Barbarastraat en N44 blijft de N9 bereikbaar via de tijdelijk aangelegde weg tussen de ZEB en viaduct N44.

Fase 2: Vliegplein tot Rootweg (exclusief kruispunt)

Momenteel is fase 2 volop aan de gang en wordt er gewerkt in het Vliegplein tussen de Industrielaan en de Ambachtenlaan. De riolering is er intussen quasi aangelegd en de werfzone schuift binnen enkele weken op naar Rootweg zuid (tot Vliegplein 41). Deze werken duren tot april 2024 onder voorbehoud van gunstige weer- en werkomstandigheden.

Huidige verkeersmaatregelen

Momenteel blijft het bedrijventerrein bereikbaar via het kruispunt N44-Krommewege en via het nieuw kruispunt N9-Roterij.

Opgelet! Als je via het kruispunt N9-Roterij het Industrieterrein wil bereiken rij je via de Rootweg. Daar is het éénrichtingsverkeer tijdelijk opgeheven en kan je je in beide richtingen verplaatsen. Via Rootweg noord kan je het Vliegveld niet bereiken, dit is wel mogelijk via Rootweg zuid.

Contact