Wijzigingen in het aanbod van De Lijn vanaf 1 juli 2024

12
jun
2024

Vanaf 1 juli 2024 wijzigt de dienstverlening van enkele buslijnen in Maldegem. Lees verder of ga naar de website delijn.be/maldegem en ontdek hoe het net van De Lijn in Maldegem er vanaf 1 juli 2024 uitziet.

Lijn 50

Gent Sint-Pieters – Drongen - Lovendegem - Waarschoot - Eeklo - Maldegem – Brugge

Van maandag tot zaterdag is er om het halfuur een bus naar Brugge en Gent, op zondag om het uur. ’s Avonds en op vrijdag- en zaterdagnacht kan je nog laat op stap. Je kan dan vanuit Gent met Lijn 50 naar Eeklo en Maldegem rijden. Vanuit Brugge naar Maldegem rijdt er op deze momenten voortaan om het halfuur een bus.

Lijn 80

(Middelburg -) Moerkerke - Sint-Kruis – Brugge

Opgelet! Door de werken aan de N49 rijdt Lijn 80 momenteel niet naar Middelburg.

Lijn 87

Maldegem - Aalter (- Deinze)

Lijn 87 rijdt om het uur tussen Maldegem en Aalter. In Aalter sluit deze lijn aan op de trein waardoor je vlot kan overstappen. De meeste bussen in de spits rijden door naar Deinze.

Lijn 871

Maldegem – Knesselare – Aalter – Lottenhulle - Deinze

Lijn 871 rijdt tussen Maldegem, Knesselare, Aalter en Deinze. Dit op weekdagen in de spits en op woensdagmiddag.

Lijn 455

Maldegem - Moerkerke – Knokke – Zeebrugge

Lijn 455 rijdt tussen Maldegem en Zeebrugge op schooldagen in de spits en op woensdagmiddag.

Opgelet! Lijn 455 rijdt tussen Markt en Station voortaan in beide richtingen via de Nieuwstraat. Halte Maldegem Zwarte Zusterlaan wordt niet meer bediend door Lijn 455.

Lijn 641

Aalter - Knesselare – Eeklo

Deze nieuwe lijn vervangt de vroegere lijn 64. Op schooldagen in de spits en op woensdagmiddag kan je met Lijn 641 van Aalter naar Eeklo Markt en Eeklo Station via Knesselare en Ursel. Op donderdagvoormiddag tussen 8.30 en 11.30 uur brengt Lijn 641 je ook naar de markt in Eeklo. Er is een rit heen en terug.

Lijn 661

Eeklo – Oostwinkel – Ronsele – Zomergem

Deze nieuwe lijn vervangt de vroegere lijn 66. Lijn 661 rijdt enkel op schooldagen in de spits en op woensdagmiddag.

Haltewijzigingen vanaf 1 juli 2024

  • De halte Maldegem Zwarte Zusterlaan wordt enkel nog bediend door lijn 87. Lijn 455 rijdt tussen Markt en Station voortaan in beide richtingen via de Nieuwstraat.
  • De halte Maldegem Krakkeveld verdwijnt. In de omgeving van de Kerk in Kleit komt er een nieuwe flexhalte.
  • De halte Maldegem O.L.V. Dreef verdwijnt. In de Lievevrouwdreef komt er een nieuwe flexhalte.
  • De haltes Adegem Veldekens 36 en Veldekensvaart verdwijnen. Je kan gebruik maken van de nieuwe lijn 641 en flexbus aan de vlakbij gelegen haltes Adegem Kruipuit en Adegem Leikant.

Info

Meer informatie over Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid, kan je terugvinden via delijn.be/maldegem. Voor verdere vragen kan je terecht bij de medewerkers van De Lijn in de Lijnwinkels of via 070 220 200 (€ 0,30/minuut).

Contact