Winnaars raamtekenroute

10
jul
2019

Van 16 tot en met 30 juni kon je in het centrum van Maldegem op tientallen ramen van cafés, winkels en woningen tekeningen bewonderen. Lokale tekentalenten haalden hun inspiratie bij de Meetjeslandse en Maldegemse Meesters, een regionaal project van COMEET dat zowel het artistiek meesterschap van “Meesters van bij ons” in de kijker zette, als iedereen die artistiek “goe” bezig is in de regio. Wie de raamtekenroute bezocht, kon stemmen op zijn of haar favoriete tekening. De winnaars werden afgelopen zondag bekend gemaakt tijdens het Parkfeest. 

Publieksprijzen en middenstandsprijs

Maar liefst 671 bezoekers stemden tussen 16 en 30 juni voor hun favoriete etalage. De publieksprijzen met de meeste stemmen gingen naar:

  • 1ste prijs: Els Vannuffelen bij Optiek Coens in Boudewijn Lippenstraat 5;
  • 2de prijs: ka.art (Van de Velde Nikki en Guidée Joyce) bij Fotograaf Luc De Coninck in Nieuwstraat 13;
  • 3de prijs: l’atelier au jardin (o.l.v. Sabine Croquet) bij Kinderopvang Nathalie Plasschaert in Stationsstraat 62.

De raamtekening die de etalage het meest tot zijn recht liet komen, kreeg de middenstandsprijs. Deze prijs ging naar Tina De Smet, Hans Blankaert en Martine Baert. Zij brachten op de etalage van Drukkerij Van Hoestenberghe hommage aan Maldegems fotograaf Patrick De Spiegelaere.

De vier winnaars en de vier raamaanbieders kregen een prijs of attentie overhandigd door VHMC. 

Juryprijs

De gemeente reikte de juryprijs uit voor de raamtekening die het best aansloot bij het project Meetjeslandse Meesters. De prijs ging naar  Elfie Kristiana. Zij maakte een tekening bij Alexander Stroo en Nele Debbaut in de Noordstraat. Elfie liet zich voor haar raamtekening inspireren op het werk van Maldegems Meester Pieter Frans Tinel.

Winnaar deelnemende stemformulieren

Tenslotte werd uit alle ingezonden stemformulieren Louise Delputte geloot die ook een prijs in ontvangst mocht mogen nemen van de gemeente.

 

Raamtekenroute gemist?

Wie de raamtekenroute heeft gemist, krijgt in het najaar een herkansing. COMEET stelt van 24 oktober tot 11 november een “best-off” van alle lokale projecten tentoon tijdens de eindexpositie “Kijk! Meetjeslandse Meesters” in het kasteel van Poeke. Ook de winnende raamtekeningen uit Maldegem zullen niet ontbreken!

 

Contact