In centrumstraten in Maldegem en in de andere dorpskernen met een hogere parkeerdruk, is het voor zorgverleners niet altijd vanzelfsprekend om een parkeerplaats te vinden nabij de woning van de patiënt waarbij ze op huisbezoek gaan.  Zorgparking biedt een oplossing voor dat probleem.

Wat is een zorgparking? 

Inwoners kunnen vrijblijvend de parkeerplaats voor hun oprit of garagepoort registreren als zorgparkeerplaats zodat erkende zorgverleners daar gebruik van kunnen maken. Zo kunnen ze makkelijker en sneller parkeren dicht bij de woning van hun patiënten en verliezen ze minder tijd. 

Alle zorgparkings zijn terug te vinden op de kaart onderaan deze pagina en zijn te herkennen aan de stickers en bordjes.


Heb je een garage of oprit voor je woning? 

Maak van jouw privéparking een zorgparking

Help dokters, verplegers en andere zorgverleners hun tijd maximaal te besteden en registreer je via onderstaande knop. 

  1. Vraag je sticker of bordje 'zorgparking' aan via onderstaande webformulier. 
  2. Kleef je sticker op je poort, brievenbus... of plaats het bordje voor je raam. 
  3. Klaar! Jouw parkeerlocatie werd geregistreerd als zorgparking en wordt weergegeven op de kaart onderaan deze pagina zodat zorgverleners eenvoudig de dichtsbijzijnde zorgparking kunnen terugvinden. 

Registreer je hier: maak van je privéparking een zorgparking

Zorgverleners met een zorgparkeerkaart en parkeerschijf gedurende één uur op je zorgparkeerplaats staan. Moet je dringend weg en staat de wagen in de weg? Dan kan je altijd bellen op het gsm-nummer dat op de zorgparkeerkaart achter de vooruit van de wagen staat. De persoon in kwestie verplaatst zijn wagen dan zo snel mogelijk.

Wil je geen zorgplaats meer aanbieden? Stuur dan een mailtje naar mobiliteit@maldegem.be.

Ben je een zorgverlener?

Vraag je zorgparkeerkaart aan

Ben je zorgverlener, heb je een RIZIV-nummer en zoek je vaak naar een parkeerplaats dicht bij je patiënten, dan kan je een zorgparkeerkaart aanvragen.

  1.  Registreer je via onderstaand online formulier.
  2. Je ontvangt een persoonlijke zorgparkeerkaart die je samen met je parkeerschijf steeds duidelijk leesbaar achter de voorruit van je wagen legt. 
  3. Raadpleeg de kaart onderaan deze pagina en vind zo de dichtsbijzijnde zorgparkeerplaats.
  4. Je mag gedurende één uur gebruik maken van een zorgparking.

Vraag hier je zorgparkeerkaart aan

Overzicht van deelnemende garages en opritten

Contact