Blauwe parkeerzone

In het centrum van Maldegem is de blauwe zone van kracht. Deze zone is afgebakend door zoneborden (begin- en eindbord) in plaats van gewone verkeersborden. Het woord ‘zone’ staat duidelijk vermeld op de betreffende borden. In iedere straat gelegen binnen de blauwe zone geldt een parkeerduurtijd van maximum 2 uur. De blauwe zone is geldig van maandag tot zaterdag van 9:00 uur tot 18:00 uur.
OPGELET: Binnen de blauwe zone worden er enkele parkeerplaatsen voorzien waarvan de parkeerduurtijd maximum 30 minuten bedraagt. Bij de kortparkeerplaatsen van 30 minuten dient de parkeerschijf iedere dag te worden voorgelegd, dus ook op zondag. Dergelijke parkeerplaatsen worden met een individueel bord gesignaleerd.

Parkeerschijf

In een blauwe zone is het gebruik van de parkeerschijf verplicht van 9.00 tot 18.00 uur. En dit alle dagen behalve op zon- en feestdagen, uitgezonderd de kortparkeerplaatsen van 30 minuten. Bij de kortparkeerplaatsen van 30 minuten dient de parkeerschijf iedere dag te worden voorgelegd.
Zoals eerder vermeld wordt de blauwe zone in het centrum van Maldegem aangeduid met zoneborden (begin- en eindbord). De kortparkeerplaatsen van 30 minuten worden individueel aangeduid.

De parkeerschijf is te verkrijgen bij de lokale krantenwinkels en handelszaken.

Parkeertijd

Met een parkeerschijf kan je maximum twee uur parkeren. Bij de kortparkeerplaatsen van 30 minuten kan je maximum 30 minuten parkeren. De kortparkeerplaatsen worden individueel gesignaleerd.

Gebruik

Plaats de pijl van de parkeerschijf op het streepje dat volgt op jouw tijdstip van aankomst. Kom je bijvoorbeeld om 8.47 uur aan, dan schuif je de pijl op naar 9.00 uur. Als de toegelaten parkeertijd twee uur is, verstrijkt je parkeertijd dus om 11.00 uur. De parkeerschijf leg je duidelijk zichtbaar achter de voorruit van je wagen.

Uitzonderingen

Deze voertuigen moeten geen parkeerschijf leggen:

  • Alle voertuigen die geen auto's zijn (zoals motorfietsen).
  • Voertuigen gebruikt door personen met een beperking. Hiervoor moet de parkeerkaart voor personen met een beperking duidelijk zichtbaar zijn.

Controle

De firma Indigo (parkeerbeheerder Vinci Park gaat verder onder de naam Indigo) voert in Maldegem parkeercontroles uit in de blauwe zone en de zones van kort parkeren.
Een parkeerboete kost € 25. De bon wordt ter plekke onder je ruitenwisser aangebracht.

Contact