151026_bib-1-van-1.jpg

 

 

Boekstart is een initiatief van Stichting Lezen, in samenwerking met de bibliotheken en Kind en Gezin.

Samen willen wij ouders met jongere kinderen (0 tot 1,5 jaar) laten genieten van boeken. Dat is goed voor de (taal)ontwikkeling van kinderen, de band tussen ouders en kind en de leescultuur binnen het gezin. "Lezen hoort gewoon bij de ontwikkeling van een kind", Peter Adriaenssens (Voor meer uitleg van Peter Adriaenssens, klik hier.)

Boekstart wil maximale ontwikkelingskansen creëren voor alle kinderen, ook de maatschappelijk kwetsbare. Kinderen die al vroeg boeken leren kennen zijn taalvaardiger, kunnen sneller lezen, zich beter concentreren en lezen graag.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Tijdens een bezoek aan het consultatiebureau van Kind en Gezin krijgen ouders een eerste boekenpakket aangeboden voor hun baby van 6 maanden.

Wanneer de peuters 15 maanden zijn krijgen de ouders in het consultatiebureau een bon. Daarmee kunnen ouders in de Maldegemse bibliotheken hun tweede boekenpakket ophalen.

Boekstart is gratis. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Algemene info vind je op de website van boekstart: www.boekstart.be

 

Wat heeft de bibliotheek je nog te bieden?

De bib werd naar aanleiding van het project babyproof gemaakt: met een leuke zitzetel, een babybox, wipper, ververskussen en vooral een nieuwe collectie bad- en stofboekjes zijn we helemaal klaar om de kleine spruitjes te ontvangen.

Ook over de hygiëne hoef je jezelf geen zorgen te maken; de boekjes worden na elke uitleenbeurt gewassen. Wil je zien hoe de Maldegemse bib haar boekjes wast, klik hier.

De openbare bibliotheek werkt samen met verschillende organisaties om het project Boekstart zo breed mogelijk uit te dragen. Vanaf 2 mei zullen de pakketten verdeeld worden via het consultatiebureau van Kind&Gezin.

 

Contact