Vragen over bouwen en verbouwen

Duurzaam bouwen en verbouwen is een manier van bouwen waar we als overheid en burger niet meer omheen kunnen. Wie duurzaam (ver)bouwt, wint altijd: meer wooncomfort, lagere energiekosten én een leefbare woonomgeving. Maar voor velen is er toch nog een zekere aarzeling of drempel om bij nieuwbouw of verbouwing duurzame keuzes te maken. Vaak komen bij (ver)bouwen heel wat vragen naar boven. Je kan hiervoor met je vragen enerzijds terecht bij het Woon- en energieloket, en anderzijds ook bij het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen.

Woon- en energieloket

Het Woon- en energieloket in Maldegem in samenwerking met Wooneco kan je in eerste instantie verder op weg helpen met je vragen over wonen en energie:

  • woonvragen gaan bijvoorbeeld over woonkwaliteit, huurcontracten, sociaal wonen,…
  • energievragen zijn bijvoorbeeld vragen over renoveren, je factuur, jouw energieleverancier, premies, leningen,…

Contact

Sociaal Huis, Mevrouw Courtmanslaan 92, 9990 Maldegem
0800 965 24
woonenenergieloket@maldegem.be

Maak hier een afspraak

Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen (DuBo)

Om duurzaam te (ver)bouwen met goed gekozen materialen, in de meest aangewezen volgorde van werken en daarbij ook van alle beschikbare premies te kunnen genieten, is deskundig advies cruciaal. Daarom maakt het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie Oost-Vlaanderen samen met het Lokaal Bestuur Maldegem advies toegankelijk en gratis voor alle Oost-Vlamingen.

Je kan als particuliere woningeigenaar gratis bouw- of renovatieadvies krijgen. Het Lokaal Bestuur Maldegem en het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen nemen samen de volledige kost op zich. Een adviseur spreekt met jou af en helpt je vooruit in een persoonlijk, telefonisch adviesgesprek of komt zelfs in jouw woning op adviesbezoek. Tijdens zo’n renovatieadvies aan huis maakt de adviseur een stappenplan voor jouw duurzame verbouwingen. Na afloop ontvang je een uitgebreid adviesverslag met alle informatie op maat van jouw woning. Voor nieuwbouwplannen maak je een afspraak voor uitgebreid persoonlijk advies op kantoor. Op die manier werken we aan klimaatgezonde, duurzame en toekomstbestendige woningen tegen 2050.

Contact

09 267 78 07
dubo@oost-vlaanderen.be/renovatieadvies
oost-vlaanderen.be/bouwen-renoveren