DAISY-boeken zijn ingesproken boeken voor mensen met een leesbeperking. Met een DAISY-boek luister je naar een roman of jeugdboek. Het boek heeft enkele bijzondere opties: je kan pauzes inlassen, in het boek navigeren of bladeren, bladwijzers plaatsen en je favoriete passages herlezen, het geluid en de snelheid van het voorlezen regelen, ergens stoppen met lezen en automatisch herbeginnen op die plaats, een slaaptoets instellen en meer.

Hoe kan je daisyverhalen beluisteren?

Er zijn verschillende manieren: via een daisyspeler of via de anders lezen app.

Wil je een verhaal beluisteren via de daisyspelers, dan kan je een daisyspeler ontlenen via de bib. De bib heeft twee verschillende spelers: een klassieke daisypeler en een mp3-daisyspeler.

Bij een klassieke daisyspeler werk je met een CD die je in de daisyspeler steekt. Deze spelers hebben grote knoppen en zijn ideaal voor slechtziende mensen.

Bij een MP-3 daisyspeler plaatst de bibliotheek de verhalen op de speler. Deze spelers zijn heel wat kleiner en passen in een jaszak. Deze spelers worden het meest gebruikt door jongeren met een leesuitdaging.

Je kan daisyverhalen echter ook via je eigen smartphone beluisteren. Hiervoor gebruik je de anderslezen app. Deze kan je hier vinden

Waar kan je daisverhalen vinden?

De bibliotheek heeft een beperkt aantal verhalen op CD. Er zijn echter veel meer daisyverhalen. Deze kan je vinden via de luisterpuntbibliotheek.

De bibliotheek zoekt graag samen met jou naar een verhaal uit de luisterpuntbibliotheek, waarbij we ernaar streven om steeds het bijpassende boek ook te leveren.

Wat zijn de uitleenvoorwaarden?

 

Voor daisyverhalen gelden dezelfde uitleenvoorwaarden als voor gewone boeken.