E-readers

E-readers zijn niet meer weg te denken uit het boekenlandschap. Heel wat lezers nemen een e-reader mee op reis, lezen met een e-reader in bed of op de trein. Om je te laten kennismaken met digitaal lezen kan je sinds 2017 e-readers ontlenen in de bib.

Wat is het aanbod?

De bibliotheek heeft 5 e-readers in zijn collectie. Per klant kan je 1 toestel per keer ontlenen. Daarna kies je de e-boeken die je wenst te lezen.

We hebben meer dan 70 Nederlandstalige boeken voor volwassenen en een 40-tal boeken voor jongeren (12+). Daarnaast hebben we ook anderstalige klassiekers in het Frans, Duits of Engels. Voor elk van deze talen is er een e-reader.

Hoe ontleen je een e-reader?

Het ontlenen van een e-reader met een aantal e-boeken gebeurt via de balie. Daar is er een lijst die je kunt inkijken. Verder gelden dezelfde uitleenvoorwaarden als bij gewone boeken. Je kan het toestel drie weken houden en met verlenging tot negen weken. Per e-reader mag je maximaal 10 e-boeken ontlenen.

Mag ik de boeken kopiëren?

Neen, dit mag niet. De boeken zijn eigendom van de bibliotheek. Kopiëren is bovendien een inbraak op het auteursrecht en bijgevolg strafbaar.

Mag ik eerst eens testen?

Zeker en vast.

Contact