151026_bib-1-van-1.jpg

E-readers

E-readers zijn anno 2018 niet meer weg te denken uit het boekenlandschap. Heel wat lezers nemen een E-reader mee op reis, lezen met een e-reader in bed of op de trein.

Om je te laten kennismaken met digitaal lezen kan je sinds 2017 e-readers ontlenen in de bib.

Wat kan je krijgen?

De bibliotheek heeft 5 E-readers in zijn collectie. Per klant kan je 1 toestel per keer ontlenen. Daarna kies je de e-boeken die je wenst te lezen. Deze kan je vinden in de catalogus, op de digitale lijsten (http://mijn.bibliotheek.be/list/view/3410) en (http://mijn.bibliotheek.be/list/view/8671 : aanwinsten juni 2018). Per e-reader kan je 10 boeken meenemen. Deze kan je gratis uitlenen voor drie weken.

Mag ik de boeken kopiëren?

Neen, dit mag niet. De boeken zijn eigendom van de bibliotheek. Kopiëren is bovendien een inbraak op het auteursrecht en bijgevolg strafbaar.

Mag ik eerst eens testen?

Zeker en vast. In de leeszaal van de bibliotheek kan je steeds de e-readers testen.

Heeft de bibliotheek nog plannen met e-readers of e-boeken?

Zeker en vast: zo zijn we momenteel bezig met anderstalige rechtenvrije klassiekers aan het verzamelen op de e-readers. Ben je een fan van anderstalige literatuur, dan kan je binnen afzienbare tijd een e-reader ontlenen met daarop een hele hoop klassiekers in het Frans, Duits of Engels. Voor elk van die drie talen zal er een e-reader zijn. Daarnaast houden we de vinger aan de pols en hopen we binnen afzienbare tijd e-boeken op e-readers van klanten te mogen uitlenen.

 

Contact