De Fair Trade Prijs gaat naar …

3
jul
2024

Dit jaar reikte de Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (ROM)* in samenwerking met Oxfam Wereldwinkel Maldegem voor het tweede jaar op rij een Fair Trade prijs uit in Maldegem. Iedereen kreeg de kans om zichzelf of andere personen/ organisaties die zich inzetten voor de handhaving van eerlijke handel te nomineren. De winnaars werden gehuldigd tijdens het feestelijke en succesvolle Multicultureel Festival.

De winnaar van de Fair Trade Prijs

De Clerck Tine en Geert van de Mollenakker (rechts op de foto)

Broer en zus, Geert en Tine telen diverse groenten op hun akkers. Wat hen onderscheidt, is hun toewijding aan het proces van zaadje tot verkoop. Elke ochtend oogsten ze hun verse producten en brengen deze rechtstreeks van het land naar hun kraam. Zij mochten op zondag 30 juni de Fair Trade Prijs mee naar huis nemen.

De andere genomineerden

Dezwaef Peter van de Boerenmarkt in Adegem (midden op de foto)

Enkele jaren geleden lanceerde Peter met succes de Boerenmarkt in Adegem, een initiatief dat de Korte Keten in onze gemeente op de voorgrond plaatst en verse producten rechtstreeks bij de consument brengt.

De Bolster Hilde (links op de foto)

Al jarenlang zet Hilde zich gepassioneerd in voor de promotie van fair trade. Wat begon als een persoonlijke overtuiging in eerlijke handel en duurzaamheid, is uitgegroeid tot een missie om anderen te betrekken en bewust te maken. Dag in, dag uit weet ze met haar enthousiasme en toewijding nieuwe mensen te inspireren en naar de wereldwinkel te leiden om eerlijke handel te steunen.

Tot slot willen we iedereen die zich heeft ingeschreven voor de Fair Trade prijs bedanken. Samen maken we van Maldegem een echte Fair Trade gemeente.

Contact