Help Oekraiënse vluchtelingen als vrijwilliger

We zijn op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen bij de begeleiding van Oekrainers:

  • Begeleiders bij ontmoetingsmomenten Oekraïners: Samen met de groep vrijwilligers mogelijkheden om activiteiten en ontmoetingsmomenten met Oekraïners te organiseren.
  • Tolk voor mensen uit Oekraïne: Je treedt op als tolk voor Oekraïense gezinnen, zodat de communicatie met gemeentelijke diensten vlot kan verlopen.
  • Begeleider van taalmomenten Oekraïners: Wekelijks wordt er een praattafel georganiseerd voor anderstaligen. Samen met de groep vrijwilligers gaan we samen met anderstaligen oefenen op de Nederlandse taal. Dit gaat door op dinsdagavond van 18.00 – 19.00 uur.
  • Begeleiders van spel- & taalmomenten voor Oekraïense kinderen: Je speelt gezelschapsspelletjes, leest boekjes, knutselt, speelt samen buiten, gaat op wandel,... Dit zal dorgaan op woensdag van 15.30 – 16.30 uur.
  • Buddy voor Oekraïense vluchtelingen: Je treedt op als tussenpersoon bij contacten met school, sport- en cultuurverenigingen en maakt hen wegwijs in Maldegem. Je ondersteunt Oekraïense vluchtelingen om hun administratieve zaken in orde te brengen (met hulp van het OCMW). Een buddy moet wel een bewijs van goed gedrag en zeden (model 2) voorleggen. Vraag je bewijs van goed gedrag van zeden hier online aan.

Meld je hier aan als vrijwilliger

Contact