Huisvuilzakken om medische redenen

Sommige inwoners hebben recht op gratis huisvuilzakken omwille van medische redenen. Jaarlijks kan je 20 of 100 gratis huisvuilzakken met een inhoud van 60 liter verkrijgen.

Voorwaarden

Iedere persoon kan maar één keer per jaar de huisvuilzakken om medische redenen ontvangen. Jaarlijks moet je een nieuwe aanvraag doen.

  • 20 huisvuilzakken: Voor personen die in het voorgaande jaar binnen de ziekteverzekering aanspraak konden maken op het incontinentieforfait, een stoma hebben of sondevoeding krijgen.
  • 100 huisvuilzakken: Voor thuisdialysepatiënten (peritoneaal dialyse).

Andere medische redenen komen niet in aanmerking om gratis huisvuilzakken te verkrijgen.

Aanvraag

Het aanvraagformulier voor huisvuilzakken om medische redenen, verkrijg je bij:

  • Dienst Infrastructuur
  • Onthaal Gemeentehuis
  • Sociaal Huis

Het aanvraagformulier omwille van incontinentie moet je laten invullen door een afgevaardigde van het ziekenfonds. Op het aanvraagformulier moet de stempel en handtekening van die afgevaardigde staan + een ziekenfondsklever van de betrokken aanvrager.

Het aanvraagformulier omwille van stoma/sondevoeding mag je zelf invullen en ondertekenen. Als bewijs dient bij de aanvraag een kopie van aankoop van medisch materiaal worden toegevoegd.

Het aanvraagformulier omwille van thuisdialysepatiënten (peritoneaal dialyse) moet je laten invullen door de behandelende geneesheer. Op het aanvraagformulier moet de stempel en handtekening van die geneesheer staan + een ziekenfondsklever van de betrokken aanvrager/patiënt.

Ophalen

Huisvuilzakken om medische redenen kan je enkel aan het Onthaal van de dienst Infrastructuur ophalen tijdens de openingsuren. Na controle van je aanvraag krijg je de gratis huisvuilzakken direct mee.

Meenemen

  • Ingevuld aanvraagformulier
  • Identiteitskaart betrokken persoon

Bedrag

Huisvuilzakken om medische redenen zijn gratis.

Contact