Infopakketten en afzwaaipaketten

In samenwerking met de Meetjesman, de regionale jeugddienst van het Meetjesland, verspreiden we elk jaar info- en afzwaaipakketten in de Maldegemse scholen.


De infopakketten zijn bedoeld voor de leeftijdsgroep van 11-12 jaar.

De afzwaaipakketten worden bedeeld in het 6de en 7de middelbaar. Voor de start van de examens zullen alle pakketten verspreid zijn.

Betrouwbare jeugdinformatie

Kinderen en jongeren worden vandaag overstelpt met informatie. Televisie, smartphones, tablets, … zijn maar enkele van de kanalen waarlangs die informatie de jongere bereikt. Toch is het niet altijd eenvoudig voor kinderen en jongeren om betrouwbare informatie te onderscheiden van onrealistische of onjuiste informatie. Met dit initiatief zoeken we de jongeren zelf op in de scholen en garanderen we dat de informatie correct is.

Op maat van de doelgroep

In de infopakketten zitten etiketten om u schoolboeken te versieren en fluostiften. Op beide gadgets wordt er verwijsd naar de website van Meetjesman en Jongerengids. Op beide websites kan je info vinden over verschillende onderwerpen en ben je zeker van betrouwbare info. Door dit logo (zie hieronder) ben je zeker van de juiste informatie.

De afzwaaipakketten zijn eigenlijk een usb-stick van Meetjesman met daarin allerhande informatie:

Op de usb-stick vind je de digitale versie van ‘de gids schoolverlaters’ en ‘de gids verder studeren’. Je vindt er ook info over de wedstrijd van Meetjesman waarbij je gratis cinematickets kan winnen.

Voor wie kiest om de schoolbanken vaarwel te zeggen wil ‘de gids schoolverlaters’ een leidraad zijn op je zoektocht naar dé job van je leven. In de brochure vind je info over inschrijving bij de VDAB, beroepsinschakelingstijd, actief zoeken naar werk, alle stappen om goed te solliciteren, soorten contracten, loon, vakantie, ontslag,...

‘De gids verder studeren’ beschrijft de verschillende studie- en opleidingsmogelijkheden en geeft je tips om een goede studiekeuze te maken. Je vindt er ook info in over op kot gaan, studiefinanciering en de regelgeving rond studentenjobs.

Weetjesman

Het initiatief kadert binnen ‘Weetjesman’, het jeugdinformatieproject van Meetjesman. Dit project wordt ondersteund door  de gemeentebesturen van Assenede, Evergem, Lovendegem, Kaprijke, Sint-Laureins, Knesselare, Nevele, Waarschoot en Zomergem, het Oost-Vlaams provinciebestuur en in het bijzonder door de jeugddienst van Aalter en de jongereninformatiepunten van Eeklo en Maldegem.

Contact