Sociale tewerkstelling - JOBMAAT

Jobmaat is de sociale tewerkstelling in Maldegem.

Onze hoofdtaken zijn voornamelijk groenonderhoud, algemene netheid van de gemeente daarnaast behoort ook administratie tot het pakket. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, door verschillende redenen, krijgen bij ons alle kansen om hun kwaliteiten te benutten, competenties aan te sterken en zich zelf te ontplooien.

Onze medewerkers krijgen de nodige opleiding ‘on the job’ en extern om hun taken goed uit te voeren. Er is een grote betrokkenheid van de werkvloerbegeleiders en de arbeidscoach die beide de capaciteiten van de werknemers kan inschatten en kan opwaarderen.

Wij hebben drie teams, die vormen samen één groot team. Elk team heeft zijn eigen coach die de doelgroepwerknemers begeleidt doorheen de taken.

MOP-team

Het MOP-team, Maldegem Ontzettend Proper, bestaan sinds 2010 en staat onder andere in voor het opruimen van zwerfvuil binnen de gemeente. Zij zijn expert is het proper houden van de gemeente. De vuilnisbakken worden door hen geledigd en sluikstorten halen ze op. Bovendien bedelen ze ook het infomagazine. Een aantal andere taken waar dit team voor in staat: het reinigen van bushokjes, verkeersborden, opruimen na festiviteiten, onderhoud van tennisvelden en dergelijke meer.  

Groendienst en klusjesdienst

De groendienst en klusjesdienst staat in voor het groenonderhoud op de campus van het OCMW, daarbij behoort ook de site van het Warmhof en de bijhorende pastorijen in Adegem en Kleit. De klusjesdienst doet ook groenonderhoud en kleine klusjes bij inwoners van Maldegem.

Senioren boven de 70 jaar, personen met een handicap of inwoners met een beperkt inkomen kunnen beroep doen voor het onderhoud van hun tuintje of kleine klusjes die van korte duur zijn en geen specifieke kennis vragen. Surf naar www.maldegem.be/klusjesdienst om een aanvraag te doen. 

Groendienst Maatwerkteam

Het maatwerkteam staat in voor het groenonderhoud in een deel van het centrum van Maldegem. Ze onderhouden het Sint-Annapark, de markt, begraafplaats Donk en Middelburg en nog een aantal pleinen en straten in het centrum. Ook zij krijgen de gepaste opleidingen en begeleidingen op de werkvloer.

Daarnaast hebben wij ook één administratieve ondersteuning functie. Die staat in voor de ondersteuning van de administratieve dienst van de sociale dienst. Archiveren, registeren, cijfer gegevens bijhouden, facturatie,… behoort tot het takenpakket.

Contact

 • Sociale Dienst OCMW

  Administratief Centrum OCMW

  Lazarusbron 1 , 9990 Maldegem

  Openingsuren

  • Vandaag open van 08.30 tot 12.00 uur, van 13.30 tot 17.00 uur
  • Morgen open van 08.30 tot 12.00 uur, van 13.30 tot 17.00 uur
  Alle openingsuren