jeugd

KLJ Adegem is een jeugdbeweging voor alle kinderen en jongeren, jongens en meisjes die op zoek zijn naar plezier, vriendschap, avontuur en actie. Iedereen die een toffe zondagmiddag wil beleven of die op vrijdagavond een ontspannende activiteit wenst is welkom bij KLJ Adegem.

Wie & wanneer

KLJ Adegem telt vijf leeftijdscategorieën:

  • 9 jarigen: vanaf het 1e leerjaar tot en met het 3e leerjaar. Zij hebben tweewekelijks een activiteit op zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

  • -12 jarigen: vanaf het 3e leerjaar tot en met het 6e leerjaar. Zij hebben tweewekelijks een activiteit op zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

  • -16jarigen: vanaf het 1e middelbaar tot en met het 3e middelbaar. Voor hen is er activiteit op vrijdagavond van 19.00 tot 22.00 uur of op zondagnamiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

  • +16jarigen: vanaf het 4e middelbaar tot en met het 6e middelbaar. Voor hen is er één keer om de drie weken een activiteit op vrijdagavond.

  • +20 jarigen: Voor hen is er één activiteit per maand.

Sportfeesten. Wat is dat, zo’n sportfeest?

Sportfeesten is iets dat ons volledig onderscheid van andere jeugdbewegingen. Waar chiro, scouts, ksa… in de zomer enkel op kamp gaan, zetten wij elke zondag van de vakantie onze beste beentje voor op de sportfeesten.

Een vraag die je als KLJ’er veel zal krijgen, maar nooit goed zal kunnen beantwoorden. Eigenlijk is het best als je gewoon eens een keertje meegaat, en je bent gegarandeerd verkocht. We doen toch een korte poging.
Een sportfeest is een evenement dat georganiseerd wordt door een KLJ-afdeling in Oost-Vlaanderen. Bijna alle KLJ’s komen ernaartoe om het tegen elkaar op te nemen in verschillende disciplines (dansen, menselijke piramide bouwen, atletiek, wimpelen, vendelen en touwtrekken). Om dit allemaal wat duidelijker te maken hier enkele foto’s van de verschillende disciplines.

Kledij

KLJ Adegem heeft een eigen uniform: een zwarte rok of broek in combinatie met een rood bovenstuk. Bij deelname aan de Sportfeesten is het uniform (rok/broek + t-shirt + sjaaltje) verplicht. Voor meer informatie kan je terecht bij de leiding.

UiTPAS met kansentarief

KLJ Adegem is één van de vele UiTPASpartners in Maldegem. Mensen met een UiTPAS kunnen er punten sparen op het lidgeld.

Daarnaast hebben mensen met een UiTPAS met kansentarief er recht op 80% korting.

Meer info via: kljadegem@hotmail.com