Je kan in Maldegem een elektrische step ontlenen om je te verplaatsen binnen de gemeente. De M-steps kunnen gebruikt worden binnen groot Maldegem en kan je eenvoudig ontlenen via de app van de leverancier (Bird).

Elektrische deelsteps zorgen voor grotere flexibiliteit voor kleine verplaatsingen binnen de gemeente en zijn een milieuvriendelijke aanvulling op openbaar vervoer of korte verplaatsingen met de auto.

Het proefproject loopt 1 jaar, tot eind 2022. De gemeente zal gedurende dit jaar samen met de politie en de leverancier het project evalueren. Inwoners mogen ook steeds suggesties of opmerkingen doorgeven.

Zo gebruik je een M-step

  • Download de Bird app op je smartphone en maak een account aan
  • Open de app en zoek de dichtstbijzijnde Bird
  • Scan de code bovenop de Bird om hem te ontgrendelen en je rit te starten
  • Geniet van de rit
  • Wanneer je je bestemming hebt bereikt, laat je de Bird op een verantwoorde plek achter (geen stoepen blokkeren) en beëindig je de rit op de app

Het ontgrendelen van een M-step kost € 1, daarna betaal je € 0,25 per minuut. Of je koopt een rittenpas per dag of week.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om te mogen rijden met de elektrische step. Rijden met de step is eenvoudig, je trapt jezelf op gang en geeft daarna gas met het hendeltje. De step heeft een rem net zoals op een fiets. Voor je eigen veiligheid raden we je aan om een helm en een fluohesje te dragen.

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen over de werking van de M-steps, stuur dan een mailtje naar hallo@bird.co of bel naar het telefoonnummer 07 807 72 98. Deze service is 24/7 beschikbaar. Voor algemene inlichtingen, kan je ook steeds terecht bij de dienst mobiliteit via de onderstaande contactgegevens. 

 

 

Contact