sport

Mountainbikeroute KAM

De KAM (Kleit - Adegem - Maldegem) Mountainbikeroute is de langste mountainbikeroute in Oost–Vlaanderen en maakt deel uit van het mountainbikenetwerk Meetjesland. De KAM Mountainbikeroute is een permanente route die uit drie lussen bestaat:

  • Groene lus Maldegem: startpunt Sporthal MEOS, 31,5 km
  • Rode lus Adegem: startpunt CC Den Hoogen Pad, 24,5 km
  • Blauwe lus Kleit: startpunt Sporthal De Berken, 14,3 km

De mountainbikeroute is het hele jaar door bewegwijzerd met groene pijlen (lus Maldegem), blauwe pijlen (lus Kleit) en rode pijlen (lus Adegem). Voor €2 kan je een stafkaart kopen bij de Sportdienst.

De KAM–route werd mogelijk gemaakt met de steun van de Provincie Oost–Vlaanderen, Bloso. De peters van de routes zijn Noël De Rycke en Daniel Demeyer. Klik hier voor meer info. 

Gezinsvriendelijke mountainbikeroute

Maak je het fietstochtje met je gezin graag wat avontuurlijker? Onze blauwe lus Kleit heeft het label kindvriendelijke-/gezinsvriendelijke route gekregen van Sport Vlaanderen.

De blauwe lus Kleit is relatief goed berijdbaar voor een tochtje met de kinderen en het ganse gezin. Bovendien zijn er onderweg heel wat leuke faciliteiten en is er extra beleving zoals: picknikplaatsen, eet- en drinkgelegenheden en speeltuinen.

De volledige route en meer info vind je op deze pagina.

Andere kindvriendelijke routes ontdekken in het Meetjesland?

Ook in Assenede, Kaprijke, Zelzate, Evergem, Eeklo, Lievegem en Sint-Laureins heeft men kindvriendelijke mountainbikeroutes.
Verleg letterlijk met het gezin jullie grenzen en proef ook van de andere routes in het Meetjesland.

Netwerk Meetjesland

Mountainbikenetwerk Meetjesland bestaat uit zes permanente mountainbikeroutes: Evergem (26 km), Knesselare (33 km), Lovendegem (45 km), Maldegem (71 km), Sint–Laureins (36 km) en Zomergem (38 km). De routes zijn met elkaar verbonden via rechtstreekse verbindingen of connectieroutes.

VTT

Voor de organisatie van éénmalige VTT’s is er een regelgeving van toepassing. Neem hiervoor contact op met de Sportdienst.

Contact