Onroerenderfgoedprijzen 2019

De Inventaris Onroerend Erfgoed van de Vlaamse Overheid telt in Maldegem ruim 300 waardevolle panden. Zestien ervan dongen mee naar de eerste Onroerenderfgoedprijzen van Maldegem, een organisatie van Erfgoedcomité Maldegem in samenwerking met Gemeentebestuur Maldegen en IOED Meetjesland.

Eigenaars van op deze inventaris vastgestelde panden (maar die niet beschermd zijn), die gerestaureerd werden, piekfijn onderhouden worden of een zinvolle herbestemming kregen met behoud van erfgoedwaarde, werden op die manier letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet. Dit als blijk van waardering voor hun grote inspanningen voor de instandhouding van het Maldegemse patrimonium.

Zowel een vakjury als een publieksjury (tijdens Open Monumentendag en tijdens de algemene vergadering van de cultuurraad) spraken zich uit. Maandagavond 25 november werden de winnaars bekend gemaakt.

Vakjury:

  1. Burgerhuis met oude kern, Noordstraat 3 (Maldegem)
  2. Woon- en winkelhuis, Noordstraat 95-97 (Maldegem)
  3. ex aequo: Burgerhuis, 39e Liniestraat 8 (Maldegem) en Poedermolen, Dinantstraat zn (Middelburg)

 

Publieksjury:

  1. Woon- en winkelhuis, Noordstraat 95-97 (Maldegem)
  2. Burgerhuis, 39e Liniestraat 8 (Maldegem)
  3. Burgerhuis, Noordstraat 80 (Maldegem)

  

Meer inhoudelijke info en afbeeldingen van de panden vind je terug in het dossier 'Onroerenderfgoedprijzen Maldegem 2019 - winnaars', dat hieronder bij 'Documenten' te downloaden is. 

Contact