Ontmoetingscentrum Kanunnik Andries in Middelburg ingehuldigd

5
jul
2024

Het lokaal bestuur huldigde gisteren het gerenoveerde ontmoetingscentrum Kanunnik Andries in Middelburg in. Het ontmoetingscentrum voldeed niet meer aan de hedendaagse normen en was aan renovatie toe. De werken startten in mei 2023 en zullen dit najaar definitief afgerond zijn. Gedurende de periode is er hard gewerkt om het ontmoetingscentrum op te waarderen en te moderniseren. Gisteren konden buurtbewoners al een kijkje nemen in de prachtige zaal. Het lokaal bestuur is enorm trots op het resultaat en is verheugd dat de Middelburgse verenigingen binnenkort opnieuw terechtkunnen in hun vertrouwde stek. 

Een modern gebouw waar iedereen zich thuis voelt

Het is voor ons als lokaal bestuur van groot belang dat verenigingen gebruik kunnen maken van een ontmoetingsplaats die niet alleen modern en functioneel is, maar ook een aangename en veilige omgeving biedt. Daarom hebben we de zaal voorzien van een nieuwe, mooie inkomhal en reikt het plafond tot in de nok van het dak. Dankzij het plaatsen van enkele dakramen, creëerden we zo een lichtrijke ruimte met directe toegang tot de ingerichte tuin met terras. Tijdens de renovatie hadden we daarnaast ook veel aandacht voor de toegankelijkheid van het gebouw. We hebben diverse maatregelen en aanpassingen doorgevoerd om ervoor te zorgen dat het gebouw voor iedereen, ongeacht hun fysieke mogelijkheden, toegankelijk is.

Bovendien hebben we alle oude technieken vervangen door nieuwe, milieuvriendelijke installaties. We hadden aandacht voor geluidsisolatie en zorgden overal voor nieuwe beglazing. Verder hebben we het gebouw voorzien van een nieuwe sanitaire blok met openbare toiletten en maakten we plaats voor een ruime berging. Daarnaast is ook de parking naast het gebouw vernieuwd. Op de parking vind je een overdekte fietsenstalling en plaatsen we binnenkort ook laadpalen voor elektrische auto’s en fietsen.

We geloven dat dit ontmoetingscentrum een plek is waar onze Middelburgse inwoners en verenigingen heel graag zullen vertoeven.

Elke deelkern verdient een ontmoetingscentrum

We willen als lokaal bestuur het verenigingsleven in Maldegem ondersteunen en het sociaal-cultureel leven versterken. We vinden het belangrijk dat er in elke deelkern activiteiten kunnen georganiseerd worden en mensen elkaar kunnen ontmoeten. Het bestuur besliste daarom om zowel het ontmoetingscentrum in Middelburg (Kanunnik Andries) als het ontmoetingscentrum in Donk (De Poermolen) te renoveren. In Adegem zullen we een totale nieuwbouw voorzien ter vervanging van het huidige gebouw Den Hoogen Pad. Ook in Kleit onderzoeken we de mogelijkheden om een nieuwbouw te plaatsen, namelijk op de site van de voetbalterreinen in de Hogebranddreef.

Contact