Onze lokale hoeveproducten in de kijker!

27
mrt
2024

Lekker eten en met respect voor het klimaat? Dat doe je door te kiezen voor onze Maldegemse lokale producten! Wist je dat onze gemeente voorzien is van heel wat lokale hoeveproducenten? Die zetten we graag in de kijker!

Als lokaal bestuur zijn we enorm trots op ons uitgebreide assortiment aan lokale hoeveproducten. Het ondersteunen van onze lokale hoeveproducenten staat hoog op onze agenda en daarom vinden we het belangrijk om onze inwoners aan te moedigen om zoveel mogelijk lokaal te kopen.

Initiatieven om onze lokale hoeveproducenten te steunen.

Om onze lokale hoeveproducenten te steunen, hebben we in samenwerking met de Provincie Oost-Vlaanderen kleurrijke banners en onderleggers gemaakt. Elke aanbieder krijgt een grote persoonlijke banner die ze aan hun gevel kunnen bevestigen, zodat ze visueel zichtbaar zijn in het straatbeeld. Daarnaast maakten we ook onderleggers voor diverse horecagelegenheden waarop alle hoeveproducenten op vermeld staan. Zo leren horecabezoekers onze aanbieders kennen tijdens een smakelijke maaltijd.

Leer onze lokale hoeveproducenten kennen via lokale korte keten initiatieven.

Wat is Korte Keten?

Korte keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen de lokale boer en consument. Het ontbreken van tussenschakels betekent dat er geen overbodig transport of verpakkingen zijn, wat uiteraard beter is voor het milieu. 

Week van de Korte Keten

Van 18 tot 26 mei is het week van de Korte Keten en kan je in heel Vlaanderen deelnemen aan allerlei activiteiten. Benieuwd? Neem een kijkje op activiteiten.

Contact