jeugd

Scouts & Gidsen

Scouts & Gidsen (Gertrude) Maldegem richt zich specifiek naar meisjes van het eerste leerjaar tot en met het vijfde secundair. De meisjes worden opgesplitst in vijf leeftijdsgroepen:

  • Kapoenen: 1e en 2e leerjaar
  • Kabouters: 3e en 4e leerjaar
  • Joka’s: 5e en 6e leerjaar
  • Jogi’s: 1e en 2e secundair
  • Gidsen: 3e tot 5e secundair

Wanneer

Iedere week zijn er activiteiten voor de leden:

  • 6 tot 14-jarigen: telkens op zaterdag van 14.00 tot 16.45 uur. De leiding houdt toezicht vanaf 13.45 uur.
  • 14 tot 18-jarigen: telkens op vrijdagavond van 19.45 tot 21.45 uur. Deze uren kunnen uitzonderlijk wijzigen omwille van een uitstap voor de oudste groepen. In dit geval brengt de leiding de ouders op de hoogte.

Waar

Gidsen Gertrude Maldegem bevinden zich in de jeugdlokalen De Piramiden in het Sint-Annapark. De lokalen kan je bereiken via de Noordstraat of de Gidsenlaan.

Kledij

Bij Gidsen Gertrude Maldegem draag je een blauw-groen sjaaltje als teken van herkenbaarheid. Elke zaterdag kan je zo'n sjaaltje (€8,00) kopen bij de leiding.

Wie een trui of scoutshemd wil aankopen, is hierin vrij. Bij de start van elk werkjaar organiseert de leiding een 'paskofferverkoop'. Op dat moment stellen zij alle kledingstukken in alle maten ter beschikking zodat je eens kan passen. De leiding zorgt er dan voor dat de kledij besteld wordt. Twee à drie weken later kan je de kledij afhalen.

Wie de paskofferverkoop heeft gemist en toch een uniform wenst, kan altijd terecht in een van de Hopper-winkels.

UiTPAS met kansentarief

Gidsen Gertrude Maldegem is één van de vele UiTPASpartners in Maldegem. Mensen met een UiTPAS kunnen er punten sparen op het lidgeld.

Daarnaast hebben mensen met een UiTPAS met kansentarief er recht op 80% korting.

Meer info via: gidsengertrude@hotmail.com