Wil je als particulier een dier slachten dan moet je deze slachting registreren bij het Onthaal van het Gemeentehuis. We maken een onderscheid tussen drie types:

  • Kippen, konijnen en klein wild: geen registratie nodig.
  • Varkens, geiten en schapen mogen thuis geslacht worden. Registratie verplicht.
  • Grote dieren zoals paarden en runderen moeten in het slachthuis geslacht worden. Registratie verplicht..

Procedure

Particuliere slachting buiten het slachthuis

Iedere slachting moet je persoonlijk aangeven bij het gemeentebestuur en dat minstens twee werkdagen vóór de slachting. Hiervoor moet je het beslagnummer (enkel bij varkens, schapen, geiten en herten) van het te slachten dier meenemen. Het slachtbewijs is acht dagen geldig.

Particuliere slachting in het slachthuis

Als je een registratienummer hebt, moet je niet steeds opnieuw een slachtbewijs halen bij het gemeentebestuur. Met zo'n registratienummer kan je voor elke slachting rechtstreeks naar het slachthuis gaan.

Meenemen

  • Identiteitskaart

Bedrag

Een slachtbewijs is gratis.

Contact