151005_jeugd.jpg

Speelbos

Ten zuidwesten van Kleit kan je heerlijk ontspannen en volop van de natuur genieten in het Speelbos. Het Speelbos is de ideale uitvalsbasis om Landschapspark Drongengoed te ontdekken, het grootste aaneengesloten bosgebied van Oost-Vlaanderen. Het Speelbos bestaat uit twee delen: een bivakzone en een speelbos.

Bivakzone

 

De bivakzone is een van de weinige plekjes in België waar je vrij kan kamperen. De zone ligt pal naast een toegankelijk jong bos dat grotendeels wordt beheerd door Natuurpunt. In het bos kunnen kinderen volledig hun gang gaan.

Er kan gekampeerd worden op de bivakzone mits enkele voorwaarden te respecteren:

 - Het maximum aantal toegelaten personen: 15 personen.

- Het maximum aantal toegelaten tenten: 3 tenten.

- U moet zich op voorhand registeren door een mailtje te sturen naar milieudienst@maldegem.be

-  We vragen u het terrein net te houden en het kampvuur te beperken tot het gebruik bij voorbereiding van uw maaltijd.

 

Speelbos

Het terrein van de bivakzone is niet enkel bedoeld voor bivakkeerders. Het is een recreatiezone voor iedereen: kinderen, jeugdbewegingen en families die er de natuur opzoeken of willen barbecuen aan de vuurplaats. Voor wandelaars en fietsers is het Speelbos een perfecte uitvalsbasis voor of rustplaats tijdens een dagtocht.

In het Speelbos heb je ook nog:

  • waterpomp
  • picknicktafel
  • schuilhut
  • blotevoetenpad
  • knuppelpad in het bos
  • discgolfset
  • minivoetbalgoals

Natuur

Om de natuurlijke waarde van het Speelbos te verhogen, hebben we aan de ene kant van het terrein een fruitboomgaard aangeplant en aan de andere kant een poel aangelegd. Er zijn ook verschillende knotwilgen, een lange haag en een wilgenhut aangeplant.

Bereikbaarheid

Vanuit de dorpskern van Kleit bereik je het Speelbos en de bivakzone door de hoofdstraat (Kleitkalseide) in zuidelijke richting te volgen. 400 meter voorbij de kerk ga je naar links (Doornstraat) en na 450 meter neem je rechts de dreef. Volg deze rechtdoor en draai verderop mee naar links, zo kom je bij de het Speelbos.

Voorwaarden

Kamperen in een tent mag maximaal twee opeenvolgende nachten, voor maximum drie tenten en vijftien personen per nacht. Je hoeft geen aanvraag te doen om te mogen bivakkeren in het speelbos.

Wie wil discogolfen en zelf geen disc heeft, kan een set ontlenen bij de Milieudienst. 

Contact